Leefstijl

Podcast tips: 4 x nieuw ontdekt en geluisterd

podcast tips luisteren koptelefoon

Ik luister wekelijks naar een podcast. Meestal doe ik dat onderweg van huis naar werk en terug. Vandaag een lijstje met daarop nieuwe podcasts die ik heb ontdekt. Voor als je toe bent aan een nieuwe podcast of in het geval je eens over een heel ander onderwerp wilt horen.

Mijn nieuwe podcast ontdekkingen van de afgelopen tijd

De Verhoorkamer – Zou je een moord bekennen die je niet hebt gepleegd?

Stel je voor: je wordt aangehouden voor een moord die je niet hebt gepleegd. Denk je dat je dan ooit in staat zou zijn om tóch schuld te bekennen? Lot Buis is onderzoeksjournalist voor de KRO-NCRV en zij heeft samen met een team onderzoeksjournalisten aan de documentaireserie over de Warnsveldse Pompmoord gewerkt. Een moordzaak waarbij de verdachten mogelijk een valse bekentenis hebben afgelegd. In deze podcast neemt Lot Buis je mee in het proces van een valse bekentenis afleggen. Want, wie doet dat nou? Een moord toegeven die je niet hebt gepleegd? En… zou dit jou ook kunnen overkomen? Deze podcast vind je op Spotify en Apple Podcasts.

Er is nu ook een nieuwe podcast binnen De Verhoorkamer: Het Escort-bedrog.

De Ayurveda podcast

Een tijd geleden las ik een artikel over Ayurveda en daar wilde ik toch meer over weten. Ik vond deze podcast waarin Cielke en Marleen elke week alles delen met wat zij zelf tegenkomen in hun zoektocht naar lichamelijke & mentale gezondheid. Ayurveda heeft hun al veel moois opgeleverd! Ernstige slaapproblemen die weg zijn, een cyclus die weer terug is, veel meer energie, minder stress en last van een opgeblazen buik en afvallen terwijl je niet minder eet. Naast hun eigen kennis delen komen er ook allerlei experts aan het woord. Prettig om naar te luisteren, en als ik zin heb luister ik van tijd tot tijd naar een aflevering. Luisterlinks: Spotify en Apple Podcasts.

Wraak

Dit is een 8-delige fictionele serie over ambitie, macht en metoo. In de race om korpschef van de Amsterdamse politie te worden, schakelt de ambitieuze Barbara Schaaf haar mannelijke concurrent uit met een #metoo. Daarmee ontketent ze een wraakactie die haar uiteindelijk voor een onmogelijke keuze stelt. Het verhaal zit goed in elkaar en erg leuk om naar te luisteren. Luisterlinks: Apple Podcasts / Spotify

Change Agent

Iedereen heeft problemen. In deze podcast proberen ze deze op te lossen. Persoonlijke verhalen worden gedeeld en voor elk probleem wordt gezocht naar de beste oplossing. Over zelfcontrole, de waarheid zeggen, vriendjes-problemen, Een podcast uit 2018 (slechts een seizoen) van 5 afleveringen die elk een half uurtje duren. Luisteren kan via Apple Podcasts of Spotify.

Nog meer lijstjes met podcast tips

Al vaker postte ik lijstjes met tips op mijn blog. Misschien vind je het leuk deze ook te lezen:

Sport podcasts: deze 5 zijn leuk om te volgen (23-03-2023)

Hier zijn 5 nieuwe tips voor je oren (muziek, waargebeurde misdaad en fictie, 27-02-2022)

Hier zijn 6 nieuwe podcasts die ik heb ontdekt (persoonlijke verhalen, waargebeurde misdaad en meer 11-11-2021)

Een lijstje met kunst en cultuur podcasts (25-06-2021)

5 nieuwe podcast tips (03-12-2020)

Podcasts: 6 van mijn favorieten (28-07-2020)

Comments (2)

  • Ik heb recent ‘Waar is zuster Gabrielle’ van de VRT geluisterd. Heel erg goed, aanrader!
    Dank voor jouw tips!

    Beantwoorden

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.