Reizen

Een Kula Cloth is beter dan een wc-papiertje

Kula Cloth plasdoek

Plas jij wel eens in de bosjes? En ben je dan ook altijd aan het hannesen met zakdoekjes of wc-papier? Of met niets? Toen ik de kop ‘Is dit uw plas-papiertje‘ dit weekend in mijn krant las, wist ik dat NU het moment is om dit blog te schrijven. Over plassen in de natuur, en in het bijzonder over de Kula Cloth!

Een Kula wat? Een Kula Cloth! Dat is een herbruikbare anti-microbiële plasdoek. Of simpeler gezegd: jouw hygiënische wc-papiertje onderweg maar dan van stof. Vorig kwam ik deze plasdoek op het spoor via Instagram. Wat een geniaal idee. Een van de betere items voor je outdoor uitrusting. Ik moest en zou dat doekje hebben voor onze wandelvakantie in de Harz.

Maar hoeveel ik ook surfde op internet, ik kon geen goede webshop vinden binnen Europa om het nog voor een schappelijke prijs in huis te halen. Lang verhaal kort: ik maakte er vorig jaar zelf een van een oude microvezel handdoek. Ik naaide er een lusje en een drukknoop aan en klaar. Het resultaat haalde het niet qua uitvoering bij de echte, maar het belangrijkste was dat het werkt. En dat deed het! Super handig dus.

Mijn eigen gemaakte Kula Cloth met daarbij de plastuit van Whiz Freedom

Nu ontdekte ik dat de Kula Cloth ook in Nederland te koop is. Je raadt het zeker al? Yep, besteld en intussen in huis. Het oog wil namelijk ook wat; de Kula is namelijk in verschillende hippe designs te krijgen. Maar bovenal is het origineel een stuk geavanceerder dan mijn provisorisch gemaakte plasdoek.

De Kula Cloth nader bekeken

Het is natuurlijk niet zomaar een doekje. Outdoor spullen hebben altijd handigheidjes om je leven gemakkelijk te maken. Zo ook de Kula Cloth.

  • Super absorberend (absorbeert 10x zijn gewicht in water)
  • Geavanceerde anti-microbiële stof
  • Waterdichte ‘schone’ kant zodat je handen niet nat worden
  • Klikt gemakkelijk aan de rugzak met behulp van een drukknoop
  • Je kunt het doekje dubbelgevouwen ophangen. Zo zorg je ervoor dat het niet vies wordt.
  • Gemakkelijk schoon te maken, af te spoelen en sneldrogend
  • Met reflecterend bies zodat je deze ’s nachts met je hoofdlampje snel kunt vinden
  • Gemaakt van milieuvriendelijke niet-giftige materialen
Kula Cloth plasdoek
bron: Kula Cloth

Waarom zou je deze plasdoek moeten gebruiken?

De belangrijkste reden is om niets in de natuur achter te laten. Wat je gebruikt, neem je mee naar huis. Dat voelt misschien in dit geval niet fris. Maar de natuur vervuilen met achtergelaten wc-papier of zakdoekjes nadat je in de bosjes hebt geplast, is natuurlijk ook niet zoals het hoort. En het is ook nog belastend voor het milieu.

Wist je dat wc-papier en of zakdoekjes na drie weken nauwelijks nog is vergaan? Dat las ik dus in dit krantenartikel. Hierin lees je over de test die gedaan is met 8 verschillende papieren doekjes in zowel een droog als drassig gebied. Open en bloot of deels begraven. Wat bleek: na drie weken zijn alle acht de vastgepinde papiertjes nog goed zichtbaar.

Een ander voordeel natuurlijk is dat het hygiënischer en prettiger is als je je kunt afvegen. Als ik in buiten in de natuur moet plassen, gebruik ik altijd een herbruikbare plastuit. Zo kan ik staand plassen en daarmee kan ik me een beetje mee schoon vegen. Dit plasdoekje biedt daarvoor echt een beter alternatief.

Kortom een handig doekje voor onderweg waarmee je goed voor jezelf én de natuur zorgt.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.