Reizen

Dit zijn mijn plannen voor de zomer van 2021

zomer van 2021 Oostenrijk en thuisvakantie

Eind deze week beginnen de vakanties. Wat voor een zomer zullen we gaan beleven? Nu alles weer mogelijk is.
Wat ga jij doen? Blijf je thuis, ga je weg in eigen land of de grens over? Dit zijn mijn plannen voor de zomer van 2021.

We mogen weer!

Ik weet niet hoe het met jou is maar tot een paar weken geleden hield de zomervakantie me nog niet helemaal bezig. Daar waar we normaal in januari februari plannen maken, was heel Europa nog in lockdown. Er viel niets te zeggen over wat mogelijk zou zijn deze zomer. Blijven de grenzen dicht of is er toch een kans van dat we de wijde wereld in kunnen trekken? En dat laatste is gelukkig het geval. Europa kleurt nog wel geel, oranje en groen en daarom is het misschien wel goed om een beetje op onze qui vive te blijven. Als je over de grens gaat dan is dat met een extra paspoort op zak, maar wie maalt daar om. Sinds afgelopen zaterdag is er echt weer ruimte om te ademen en met de vakantie in zicht voelt dat heel erg fijn en vrij.

Uit en thuis

Heel lang stond mijn hoofd niet naar vakantieplannen maken. En dat is eigenlijk niets voor mij. Maar vorig jaar heb ik toch ook heel veel voordelen van een thuisvakantie ervaren. Dat of we nu weg zouden kunnen of dat het opnieuw een staycation zou worden, me eigenlijk niet zou uitmaken. Ook in eigen land, dichtbij huis valt er genoeg te ontdekken.

Heel lang koersten we op vakantie in eigen land. We hebben nog de nodige etappes te bewandelen op het LAW Friese Woudenpad. En met onze e-bikes valt er ook genoeg van het Groninger Land te genieten. Dat gaan we zeker ook doen. Maar nu het kan, gaan we toch ook de grens over. Twee weken Oostenrijk liggen in het vooruitzicht. Ik besef me dat ik daarmee een gelukkige vogel ben! En toch kan ik me ook verheugen op kleine twee weken thuis vakantie vieren.

vakantie 2020 staycation vakantie thuis

Mijn mindset voor een perfecte thuisvakantie

Een thuisvakantie kun je net zo benaderen als wanneer je op vakantie gaat.

Beschouw je huis als je vakantiewoning. Maak voordat je vakantie je huis nog eens goed schoon. Als ik op een vakantie ben, maak ik niet schoon (behalve een eventuele eindschoonmaak). Tijdens mijn thuisvakantie doe ik dan ook alleen het hoognodige. En waardeer alles wat je in je vakantie(t)huis vindt!

Onderneem elke dag iets. Dat zorgt er voor dat je achteraf niet het gevoel hebt dat ‘alleen maar thuis bent’ geweest. Groot of klein, het maakt niet uit wat je doet. Een aperitief thuis, fietsen, zwemmen, wandelen, naar een museum of festival, picknicken (kan ook in je tuin), een ijsje halen. ’s Morgens verse broodjes voor het ontbijt halen of tot ’s avonds laat met een vuurkorfje buiten in de tuin zitten.

Of je nu voor thuis vakantie viert, op een mooie plek in Nederland of het buitenland. Wat je plannen ook voor de zomer van 2021 ook zijn, ik wens je hierbij alvast zonnige, mooie en ontspannen zomerweken toe.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.