Leefstijl Mindful leven

Mijn 10 favoriete geleide meditaties

meditaties meditatie mediteren zitten

Ik mediteer (bijna) elke dag.

Ook in deze vakantie probeer ik het ritme vast te houden maar ben ik er wel losser in. Maar in het dagelijkse leven van werken en andere activiteiten merk ik dat mediteren me meer kalmte en rust over de hele dag brengt.

Mijn meditatiemomenten

Als ik mediteer dan is dat vaak ’s morgens direct nadat ik ben opgestaan. Zelfs nog voor het douchen aan. Ik vind het een fijne manier om de dag te starten. Vooral op die dagen wanneer het werk meer van mij vraagt. Ik ervaar dan meer focus en ik krijg vaak meer gedaan dan wanneer ik niet heb gemediteerd. En als ik het gevoel heb dat mijn hoofd ‘overloopt’ dan is een meditatie ook fijn om de (werk)dag af te sluiten. Of ik doe deze yoga-oefening.

Ik wissel de duur van de meditaties af. Een makkelijke manier om te beginnen met mediteren is door geleide meditaties. Maar zelf vind ik dit nog altijd een erg prettige manier. En hiervoor gebruik ik de gratis app Insight Timer.

De Insight timer app in het kort

Insight Timer biedt heel veel geleide meditaties, gesprekken en podcasts door de absolute wereldtop op het gebied van mindfulness, neurowetenschappen en spiritueel leiders. De meditaties zijn zowel in het Engels als Nederlands te vinden. En dagelijks worden er gratis nieuwe meditaties toegevoegd. De app heeft ook een handige timer tool. Je kunt dan zelf instellen hoe lang je wilt mediteren en hoor je aan het begin en einde een belletje.

Ik gebruik de app gratis maar je kunt ook een abonnement nemen, dan heb je toegang tot cursussen.

Mijn 10 favorieten meditaties

Je favoriete geleide meditatie vinden is een kwestie van uitproberen en dus mediteren! Je favorieten kun je gemakkelijk opslaan in afspeellijsten. Of je abonneert je op het kanaal van een docent. Ik gebruik de app nu meer dan vijf jaar en dit zijn mijn 10 favoriete geleide meditaties.

1. Bergmeditatie

2. De 10, 15 of 20 minuten meditaties van Robert Bridgeman

3. Avondmeditatie: Je dag afsluiten

4. Energy Boost

5. Meermeditatie

6. Fijne start van de dag

7. Opklaren van je hoofd, hart en lichaam

8. Compassiemeditatie: een veilige en rustige haven

9. Meditatie met gedicht van Rumi ‘De Herberg’

10. Morning ritual

Als je met aandacht hebt gelezen (en geteld) zie dat het eigenlijk 12 favorieten zijn! Geniet van een mooie vrijdag!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.