Leefstijl Minimalisme

Mijn GreenBook!

GreenBook notitieboek groen duurzaam minimalisme

Sinds kort vinden al mijn notities, hersenspinsels, lijstjes, afspraken, reflecties en wat al niet meer hun weg in mijn GreenBook. Mijn nieuwe uitwisbare notitieboek!

GreenBook in het kort

Een GreenBook is een uitwisbaar notitieboek dat bestaat uit recyclebare plastic vellen. Je schrijft en/of tekent met de bijgeleverde uitwisbare pen en gum. En op elk moment kun je alles weer verwijderen met de uitwisbare doek met een beetje water of glasreiniger. Maar het grootste voordeel is dat alles herbruikbaar is. Ten opzichte van een papieren notitieboek bespaar je hiermee gemiddeld 300 papiertjes per jaar. Plus dat Greenstory al hun producten plasticvrij verstuurt.

Ik heb het gekocht via Greenstory. Bij Greenstory willen ze het dagelijkse leven beetje bij beetje groener te maken. Je kunt ervoor kiezen om je GreenBook zelf samen te stellen (van formaat tot kaft en van pagina tot pen). Maar je kunt ook gaan voor een standaardpakket, dat door hen is samengesteld.

Uitpakmoment

Het inpakteam van Greenstory pakt elke bestelling anders in en schrijft er een persoonlijk berichtje bij. Daarom heb ik een moment gekozen waarop ik het pakje in alle rust en met aandacht kon uitpakken. En dat was een écht feestje! Kijk zelf maar.

Greenbook notitieboek groen duurzaam minimalisme
GreenBook uitpakken notitieboek onderdelen
Uitpakmoment van mijn GreenBook
GreenBook unpacking notitieboek duurzaam

Waarom deze keuze?

Sinds ik mijn afspraken bijhoudt in een digitale agenda, ben ik papieren notitieboeken gaan gebruiken voor mijn aantekeningen, lijstjes, ideeën etc. Daarvoor gebruikte ik eerder altijd deze papieren agenda’s.

Maar nu is mijn laatste papieren notitieboek volgeschreven. En kwam ik voor de keuze: papier of stap ik over op een duurzaam notitieboek? De aanschaf van een GreenBook zat namelijk al langer in mijn hoofd, maar het is wel een kleine investering. Daarnaast ben ik heel bewust bezig met wat ik koop en niet. Ik word niet blij van meer (te veel) spullen. En ik wilde geen stapels notitieboeken meer creëren of bewaren zoals ik tot voor kort deed. Alles is immers net opgeruimd!

En zo kwam ik maar tot één conclusie: “Ik koop een GreenBook”.

Mijn notitieboek en mijn eerste ervaringen

Ik heb mijn GreenBook als volgt samengesteld:

  • A5 GreenBook line (design: Forest Green, vegan leren kaft: clay)
  • A5 GreenBook Tabbladen set van 3 – green
  • 1 x A5 To-do classic (2 vellen)
  • 2 x A5 Blanco (2 vellen)
  • Maandplanner – 2 maanden
  • Nutrition Planner – 1 week
  • Habit tracker
  • A5 Vind je ritme (voor dagelijkse reflecties en ochtendroutines)

De GreenBook heb ik nu iets meer dan een week in gebruik. Net als bij ieder nieuwe notitieboek of agenda, voel ik altijd een lichte aarzeling om het te gaan gebruiken. Ik neem me namelijk altijd voor om netjes te gaan schrijven en ordenen. En dat lukt me nooit! Maar nu kan ik alles verwijderen en dus opnieuw beginnen (als ik zou willen!).

Met de tabbladen heb ik een handige indeling gemaakt en tot nu toe ben ik heel tevreden. De pen schrijft fijn, binnen 5 seconden is de inkt droog. En het verwijderen van aantekeningen gaat gemakkelijk met het bijgeleverde doekje wat water of Glassex.

De gelinieerde vellen zijn voor allerlei aantekeningen. De to-do vellen gebruik ik voor mijn blogideeën. De Vind je ritme-vellen, Nutrition planner en Habit tracker heb ik nog niet benut. Of ik de maandplanner ga gebruiken weet ik nog niet. Maar ik heb deze toch toegevoegd om er achteraf geen spijt over te krijgen. En de blanco pagina’s zijn voor mijn droedels of spelletjes boter-kaas-eieren!

Ik ben heel blij met mijn GreenBook; dit was een goede koop. En ik denk dat mijn plezier in het gebruik van mijn uitwisbare notitieboek alleen maar zal toenemen.

Mijn notitieboek en op mijn iPhone zie je de app.

GreenBook scan app

Omdat de inkt op den duur wat kan afkrabben, wordt aangeraden om belangrijke notities te bewaren via de Greenstory scan app. Via deze app kun je snel je aantekeningen scannen (fotograferen) en bewaren en ordenen. Ik heb het al geprobeerd en dat werkt erg gemakkelijk en handig!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.