Leefstijl

Podcasts: 6 van mijn favorieten

podcasts podcast luisteren online

Luister jij graag naar podcasts? Ik doe het nog veel te weinig maar ik vind het wel heel leuk. Maar ik heb er wel de rust en tijd voor nodig. Het zoeken van een leuke podcast vind ik nog best een uitdaging. Er is zoveel om uit te kiezen. Herken je dat? Hier zijn 6 podcasts waar ik graag naar luister.

1. Beethoven is meer dan een hond

Klassieke muziek… eh, Bach? In de vijfdelige podcast ‘Beethoven is meer dan een hond’ vertellen Jet en Fieke alles wat je moet weten over klassieke muziek. Al twee keer geluisterd, en er volgt zeker een derde keer. Heel luchtig, leerzaam én grappig!

2. Learn Italian with Lucrezia

Natuurlijk! Ook Italiaans leren kan via een podcast. Na verschillende series geprobeerd te hebben, vind ik deze podcast het beste. Lucrezia vertelt in een rustig tempo over Italianen en Italië. Een leuke manier om je Italiaanse luistervaardigheid te oefenen en te verbeteren. Ik luister hier graag naar als ik alleen onderweg ben.

3. Wandellust

Deze serie van vijf podcasts hoort bij het gelijknamige boek van Twan Huys. Twan Huys wandelt door het prachtige Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders.

Met Nobelprijs winnaar Ben Feringa wandelt hij langs de rivier de Aa in Drenthe. Singer songwriter Tim Knol, een verwoed wandelaar, neemt Twan mee naar het beeldschone eiland ‘De Woude’ voor een muzikale tocht. En Marlous Pigeaud, een lezer van Twans’ boek Wandellust, is ernstig ziek en wil liefst nog alle wandelingen maken uit Wandellust, als de tijd het haar toestaat.

4. De buitendienst

Geniet een uur lang van zingende vogels, zoemende insecten en ritselende bladeren. Voor bij het thuiswerken, onder het studeren of gewoon om lekker bij weg te dromen. Als ik hier in mijn hangmat naar luister, val ik zo in slaap. Heel zen!

5. The Minimalists Podcast

Joshua en Ryan praten over zinvol leven met minder. Onderhoudend en inspirerend.

6. David Tennet does a podcast with…

Dit is eigenlijk de eerste podcastserie die ik ben gaan volgen. David Tennet, ster van Doctor Who en Broadchurch, praat met de grootste namen uit tv, films, comedy en elders. Met supersterren als Olivia Colman, James Cordon en Whoopi Goldberg. Er komen geregeld nieuwe afleveringen bij.

Het gesprek met Olivia Colman vond ik één van de leukste afleveringen. De chemie die David en Olivia hadden in de ijzersterke serie Broadchurch, klinkt ook in deze podcast door.

Welke podcasts tips heb je voor mij?

Wat is jouw favoriete podcast? Heb je een leuke tip voor mij, deel deze dan met mij (en andere lezers van mijn blog) door hierover een reactie bij dit blog achter te laten.