Eten

Niko’s megasalade: genoeg voor iedereen

salades zomer recepten Niko's megasalade

Niko’s megasalade vind ik een geweldige salade voor in de zomer. Het woord mega zegt het al. Dit recept is goed voor 10 personen. Heb je binnenkort een feestje of barbecue, dan is dit je ideale salade. Want er is genoeg voor iedereen.

Vers, smakelijk en nog beter: je hebt het in een handomdraai gemaakt! Er is niets moeilijks aan. Zorg er wel voor dat je een grote kom hebt, want deze Niko’s megasalade is echt mega, ook in smaak!!

Het recept komt uit het kookboek De dunne vegetariërOm de salade te maken haal je het volgende in huis:

 • 2-3 komkommers
 • 8 tomaten of 2 bakjes kerstomaatjes
 • 2 rode paprika’s
 • 1 grote of 2 kleine citroenen
 • 150 gram gezouten en geroosterde amandelen
 • 1 blikje maïs
 • 200 gram gedroogde tomaten
 • 200 gram zoetzure augurken
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eetlepels mayonaise
 • 2 eetlepels basilicum pesto
 • (sellerie)zout

Zo maak je Niko’s megasalade

Neem een grote kom. Schil de komkommers, halveer deze in de lengte en snij in kleine blokjes. Was de tomaten en paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in kleine stukjes. Laat de mais uitlekken en voeg toe. Snij de gedroogde tomaten en augurken in stukjes en doe alles in de slakom. Voeg de amandelen toe.

Pers de knoflook er boven uit. Doe er drie flinke eetlepels mayonaise en 2 eetlepels pesto bij. Pers de citroen uit en roer het sap door de salade. Alles een paar keer flink omscheppen en voeg naar smaak zout toe.

Lekker bij…

Lekker met soep en knoflookbrood. De salade maak ik ook vaak voor bij een barbecue en de restjes van Niko’s megasalade eten we in de dagen erna op bij bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of een punt quiche.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.