Reizen

Møllerens Hus

møllerens hus aremark strømsfoss

Reisgidsen vertellen veel maar niet alles. Daarom is het altijd zo leuk om op reis zelf op ontdekking te gaan. Een bordje langs de weg, een simpele folder of een tip van locals brengt je vaak op plaatsen die niet overspoeld worden door toeristen.

Deze zomer reisden we door Noorwegen. We begonnen in Aremark, een rustige groene regio in het zuidoosten van Noorwegen. Van daaruit zouden we doorgaan naar Rondane National Park.

Op een van deze eerste dagen raakte we verzeild in Strømsfoss. Halverwege de route Halden-Ørje (weg 21) vind je de afslag naar rijksweg 124 naar dit kleine dorp. Op het eerste gezicht een dorp van niets zou je zeggen, maar dat zijn van die dingen waar je je lelijk in kunt vergissen. Strømsfoss is goed voor een leuk uitstapje, zo ontdekten wij!

Op ontdekking in Strømsfoss

Midden in het dorp zetten we de auto op de kleine parkeerplaats vlak bij de brug. Het is een mooie zonnige zomerdag. Een handjevol mensen zoekt vertier aan de waterkant. We zwaaien een aantal jongens uit die aan hun meerdaagse kanotocht beginnen.

Aan de oostkant van het dorp kun je aan boord van een raderstoomboot gaan voor een tochtje over de rivier en de nabij gelegen meren maken. Vanaf de parkeerplaats steek je de brug over en wandel je naar de watermolen. Bij de molen is een kunstgalerie gevestigd. Wij wandelden nog iets verder en vonden – vlak voor je het dorp weer uitrijdt – Møllerens Hus.

Møllerens Hus is een cadeau-, interieur, en kledingwinkel en café met rondom de mooiste bakken met bloemen. Kamers vol snuisterijen voor huis en tuin, brocante, handwerk, textiel, sieraden.

møllerens hus Noorwegen

Het mooiste plekje van Møllerens Hus is de veranda waar je heerlijk kunt zitten en genieten van het uitzicht op Strømsfoss en de bootjes op de rivier. Waar je je kunt laten verwennen met koffie, thee of limonade en een punt eigengemaakte taart. Met een beetje geluk komt de taart net uit de oven. We komen hier op adem met de lekkerste zelfgemaakte ijsthee en een punt appeltaart en frambozentaart. De lekkerste taart die we tijdens deze vakantie zullen eten maar het zijn de bolletjes vanille-ijs die het ‘em eigenlijk doen. Møllerens Hus is de moeite van het omrijden waard!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.