Reizen

Reisverslag maken: dit zijn de mogelijkheden

Reisverslag maken: stapeltje met reisverslagen en woestijnrozen op voorgrond

Met de zomervakantie in aantocht leek het me leuk om een blog te maken over hoe je een reisverslag kunt maken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen: online en offline. Ik zet er een aantal op een rij voor je.

Online reisblogs maken

WaarBenJij.nu

WaarBenJij.nu is de grootste online reiscommunity van Nederland. Reizigers houden via de website WaarBenJij.nu contact met het thuisfront en met andere reizigers, door het plaatsen van verslagen, foto’s en video’s. 

Reislogger

Op Reislogger maak je gratis en gemakkelijk je eigen weblog voor op reis. Je kunt onbeperkt reisverhalen, foto’s en video’s delen. Je volgens blijven automatisch op de hoogte.

Pindat

Via de website Pindat kun je je reisverhalen bijhouden. Dat kan ook via de app, zelfs zonder internet. Nadat je klaar bent kun je de verslagen uploaden naar de website. Met een aparte toegangscode kun je familie en vrienden je avonturen laten volgen. Bij thuiskomst kun je via de website een album laten afdrukken van je reis.

Een reisverslag maken met behulp van apps

Polarsteps

Een app van eigen bodem en die goed bekend staat. De app brengt je reis in kaart aan de hand van de GPS van je telefoon. Aan deze kaart kun je verslagen en foto’s toevoegen van je reis. Eerst gebruikte ik de app om reisverslagen van familie en vrienden te volgen. Maar sinds 2023 ben ik de app gaan gebruiken voor mijn eigen reizen. Het werkt super handig en eenvoudig en het ziet er visueel mooi uit. Het houdt je reisroute bij (ook in realtime) en naderhand kun je heel gemakkelijk een fotoalbum van de reis via deze app bestellen. Dat heb ik ook gedaan. Je kunt het foto-album nog bewerken en er ook voor kiezen of je het reisverslag en de route erbij gepubliceerd wilt hebben. Dat laatste heb ik gedaan. Het is een mooi fotoboek geworden en ook van goede kwaliteit. Een aanrader.

FindPenguins

Deze reisapp heeft geen internet nodig. Handig voor als je in gebieden bent waar je geen bereik hebt. Zodra je weer online bent kun je heel simpel je berichten en route uploaden. Met behulp van de Travel Tracker wordt je route via je telefoon automatisch vastgelegd. Via FindPenguins kun je ook een fotoboek van je reisverslag laten afdrukken.

Journi Blog

Met Journi maak je van je reisavonturen prachtige verhalen met foto’s, kaarten, teksten, postzegels, weerberichten, vluchtinfo en nog meer. Je bepaalt zelf wie je reisverslag kan bekijken: alleen jijzelf, geheim, op verzoek of openbaar. Ook via deze app heb je de mogelijkheid om thuis een fotoboek te bestellen.

Pen en papier

Van alle reizen tot nu toe heb ik altijd een reisverslag bijgehouden met behulp pen en papier. Simpel en het werkt altijd. Je kunt daarvoor een mooi reisdagboek kopen. Ik tikte ooit jaren geleden een aantal reisdagboeken op de kop waarin ik in elk dagboek meerdere reizen kon vastleggen. En was er ruimte om foto’s te plakken en andere dingen van je reis te bewaren. Maar een simpel notitieboek met harde kaft of schrift werkt net zo goed. Ik vind nog altijd een fijne manier om mijn reisverslag te maken. Als ik dan toch eens een app zou willen proberen, zou ik starten met Polarsteps.

De laatste tijd doe ik het minder maar op mijn eigen blog publiceerde ik eerder deze reisverslagen.

reisverslag maken, overzichtsfoto met diverse reisverslagen van mijzelf
Een greep uit mijn collectie reisverslagen uit de afgelopen jaren

Dit artikel is geüpdatet op 12 juli 2023: mijn ervaringen met de app PolarSteps heb ik eraan toegevoegd.

Comments (2)

  • Kan ik oude verslagen in Pindat overzetten naar Polarsteps?

    Beantwoorden
    • Hallo Anja, leuk dat je mijn website hebt opgezocht. Ik kan je het antwoord niet geven op je vraag. Wel weet ik dat je met terugwerkende kracht oude reizen / reisverslagen in Polarsteps kunt zetten. Maar of je daarvoor je oude verslag kunt exporteren van het een en importeren naar het ander, dat weet ik niet. Anders wordt het een kwestie van kopiëren en plakken en dat kun je natuurlijk doen in je eigen tempo. Succes.

      Beantwoorden

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.