Boeken

Hier zijn de gelezen boeken van mei-juni 2022

thrillers in papier en op de e-reader, met leesbril

Veel tijd ging in de afgelopen maanden op aan allerlei (regel)zaken en andere prioriteiten. Tussendoor lukte het ter ontspanning om te lezen. Ik heb de boeken van mei en juni verzameld en voor je op een rijtje gezet in dit boekenoverzicht. Veel thrillers o.a. van Nicci French en de nieuwste delen in de series Doggerland en Rönning & Stilton.

Mimic – Daniel Cole

Mimic zat bij een eerdere Bookchoice-selectie en ik werd erover getipt door mijn zus.

1989. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht…

Eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet wat ik van het boek vind. Het verhaal was aan de ene kant onderhoudend maar ik vond de verhaallijn ook rommelig. Het verhaal wordt vanuit meerdere personen verteld: de twee rechercheurs en sidekick Winters. Ik vond dat zelf niet prettig lezen. De overgangen waren naar mijn mening wat te snel en dat maakte het onrustig.

Tante Poldi en de hemelse vruchten – Mario Giordano

In dit tweede deel is tante Poldi’s humeur is beneden het dieptepunt gezonken: haar water is afgesloten. De veroorzaker blijkt de aantrekkelijke wijnboer Avola te zijn. Wanneer ze verhaal gaat halen valt ze onmiddellijk voor zijn avances en na een dolle nacht is al het leed snel vergeten. Maar dan wordt er een lijk gevonden in Avola’s wijngaard en rechercheur Montana is allesbehalve blij dat het juist Poldi is die Avola een alibi kan verschaffen…

Ook dit deel is vermakelijk in de serie rondom de excentrieke speurende Tante Poldi op Sicilië. Ik leende dit boek via de online bibliotheek. Op de website van Libris zag ik dat de serie intussen 5 boeken telt. Overigens vind ik dit meer in de categorie misdaadverhalen vallen dan in thrillers.

Wie niet horen wil – Nicci French

Cover van het boek Wie niet horen wil van Nicci French

Een tijd lang was ik klaar met de thrillers van Nicci French (de Frida Klein-serie heb ik geskipt). Maar sinds In hechtenis is verschenen, vind ik hun thrillers weer prettig om te lezen. Deze psychologische thriller gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Jason en zij zijn een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en delen de voogdij over hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze krijgt van haar vrienden. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor. Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt.

Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan…

Ik kon het boek niet weg leggen, zo spannend en met een onverwachte twist. Dit boek verscheen in maart dit jaar. Zoek je nog een spannend boek voor je vakantie, dan is deze van Nicci French er een. Aanrader! En ik zag ook dat er onlangs nog een nieuw boek van hen is verschenen: De Gunst.

3 x Sweet Magnolias – Sherryl Woods

Laatst had ik in een weekend behoefte aan luchtig leesmateriaal. Via de online bibliotheek leende ik Geloven in liefde (deel 9), Geluk binnen bereik (deel 10) en Een heerlijk vooruitzicht (deel 11) uit de Sweet Masnolias-serie. En ik las ze in een weekend weg. Op en top feelgood in Serenity. In dit blog lees je meer over deze boekenserie én de Netflixserie.

Rennen of sterven (Doggerland 4) – Maria Adolfsson

Het was heerlijk om weer een nieuw deel van Doggerland te lezen. Met de eigenzinnige rechercheur Karen Eiken-Hornby in de hoofdrol. Het is een van de betere Scandi-thrillerseries van de laatste jaren vind ik. Meer info over dit boek en waarom ik de Doggerland-serie zo leuk lees je in dit artikel. Daar lees je ook waar dit 4e deel over gaat.

De Samaritaan (Rönning & Stilton 7) – Cilla & Rolf Borjlind

Wanneer Olivia Rönning wordt vermist, gaat haar collega Lisa samen met Tom Stilton naar haar op zoek. Stilton beëindigt daarvoor zijn zelfgekozen coronaquarantaine op. Het spoor leidt naar een afgelegen vakantiehuis, dat echter in brand staat als ze er aan komen. In de nog naspeurende resten wordt even later het verkoolde lichaam van een vrouw gevonden. Intussen is Mette Olsäter, de inmiddels gepensioneerde leidinggevende van Olivia, benoemd tot nationale veiligheidscoördinator rondom de levering van coronavaccins. Maar iemand lijkt er alles aan te doen om de transporten te saboteren.

Ik vind de thrillers rondom Rönning & Stilton om te verslinden. Dat deed ik dan ook met dit 7e deel. Aanrader!

E-reader tip

Tot slot, en het schiet me ineens te binnen. Volgens mij heb ik een tijd geleden verteld dat mijn e-reader het had begeven. Intussen heb ik al weer een tijdje een nieuwe, de Kobo Libra H2O en deze bevalt me erg goed. Voor het geval je nog een e-reader wilt aanschaffen voor je op vakantie gaat, dit is mijn tip. ☺️

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.