Reizen

La Bottega di Amore e Putipu

la bottega di amore e putipu Groningen steenstilstraat

Groningen heeft er een Italiaanse pareltje bij: La Bottega di Amore e Putipu. Deze Italiaanse delicatessenzaak vind je aan de Steenstilstraat. Hier kun je genieten van heerlijke Italiaanse zoetigheden, snoepjes en koffie.

Een vleugje Italië in mijn weekend

Een paar weken geleden schreef ik in de Weekend favorieten al dat ik op ontdekking wilde gaan bij deze bottega. Voor een echte Italiaanse cappuccino en misschien er een praatje in het Italiaans gemaakt kon worden.

En dus fietste ik op een vrijdagmorgen in de stromende regen naar de binnenstad. Na een paar boodschappen op de Vismarkt en in de Zwanestraat, fietste ik vervolgens het Zuiderdiep af, zo de Steenstilstraat in. Op nummer 18 zit deze Italiaanse winkel dat wordt gerund door Daniele (Amore) en Roberta (Putipu).

Cappuccino e una chiacchiarata

Eenmaal over de drempel, schakelde ik over op het Italiaans. Het zou misschien wat roestig zijn omdat ik al niet Italiaans heb kunnen spreken met mijn taalmaatje Hilda. Roestig of niet, er zou Italiaans gesproken worden! Het vragen of er een tafeltje was en het bestellen ging vloeiend.

Met de cappuccino op tafel en omdat het rustig was, durfde ik een gesprek te openen. Ik vroeg waarom ze juist Groningen kozen om te wonen en te werken. Er volgde een leuk gesprek met Roberta. Tja mijn Italiaans was niet zo als ik hoopte. Ik vond het lastig om de juiste woorden te vinden maar het luisteren ging heel goed! Kortom: een leuk gesprek en goede koffie, samen goed voor een geluksmoment.

De producten van La Bottega di Amore e Putipu?

La Bottega di Amore e Putipu is een delicatessenwinkel/patisserie waar je kunt genieten van huisgemaakte zoetigheid en koffie in Italiaanse stijl.

In de winkel verkopen Daniele en Roberta diverse geïmporteerde Italiaanse producten. En ze maken dus heerlijke Italiaanse zoetigheden. Hun roots liggen in Rome en Napels dus dat zit wel goed. In hun café-winkel of thuis kun je genieten van hun heerlijkheden van La Bottega. Ik heb in de vitrine heerlijke cannoli zien liggen. Die ga ik zeker nog eens proberen!

Met hun bottega brengen Daniele en Roberta een flinke dosis Italië naar Groningen.

amore e putipu groningen delicatessenwinkel koffie zoet koekje taart
Geen dolce van La Bottega. Ik vind deze foto gezien Amore en het koekje gewoon goed passen!

Hier vind je Amore en Putipu

La Bottega di Amore e Putipu
Steenstilstraat 18, Groningen

Ook hier proef je Italië

Bij deze twee Italiaanse restaurants in Groningen kom ik ook graag: