Leefstijl

Sport podcasts: deze 5 zijn leuk om te volgen

sport podcasts, scherm iPad met podcast bibliotheek en oortjes

Sinds kort ben ik weer into the podcasts. Sport podcasts beluister ik veel op dit moment. In dit artikel vertel ik je welke 5 sport podcasts ik interessant en leuk vind om te volgen.

1. Bureau Sport

Met stip op 1! Op tv vond ik Bureau Sport met Erik Dijkstra en Frank Evenblij al geweldig, en sinds kort luister ik naar hun podcasts. Samen met Britt Elke maandag is er een nieuwe aflevering en behandelen ze de sport van de afgelopen week. Frank en Erik raken niet uitgepraat. Je hoort mooie verhalen en anekdotes. In een halfuurtje ben je helemaal bij! Te beluisteren via Apple Podcasts of Spotify.

2. DRUK: In het hoofd van kampioenen

Met topsporters gaat het heel vaak over het lijf, maar veel te weinig over wat er omgaat in het hoofd. Daar wil presentator en sportjournalist Erik Dijkstra wat aan doen. In de nieuwe podcast DRUK duikt hij in het hoofd van negen van de grootste kampioenen van het Nederlandse sportlandschap om hen te vragen hoe zij omgaan met de mentale druk die hoort bij sport op het allerhoogste niveau. Dat werpt een heel nieuw licht op hun unieke topprestaties.

Druk, bestaat op vele manieren en hoe ga je er mee om? Dit onderwerp vind ik boeiend en laat ik ook fan zijn van Erik Dijkstra. In deze podcast voert hij mooie, eerlijke en oprechte gesprekken met onder meer Suzanne Schulting, Henk Grol, Femke Heemskerk, Epke Zonderland en Kiki Bertens. Een aanrader. Je kunt DRUK onder andere volgen via Apple Podcasts of Spotify.

3. NOS Formule 1 podcast

Je zou het misschien niet 1, 2, 3 bedenken maar ik volg graag de Formule 1. Op tv maar vooral ook via de sport podcasts die er rondom deze autosport zijn. Ik volg er twee waaronder de NOS Formule 1 podcast met Dione de Graaff, Jan Lammers, Louis Dekker en Jeroen Bleekemolen. Iedere maandag na een raceweekend blikken ze terug op de afgelopen Grand Prix. Onderhoudend en boeiend om te volgen. Te volgen via Apple Podcasts of Spotify.

4. Checkered Flag Formula 1

Checkered Flag is een andere Formule 1 podcast die ik graag volg. Rondom een grand prix/raceweekend maken ze meerdere afleveringen: een voor- en nabeschouwing op de kwalificatie en na de race een terugblik. Deze afleveringen duren gemiddeld tussen de 30-60 minuten. Het leuke hieraan is dat ze aandacht besteden aan vrijwel alle teams en ook goed ingaan op techniek en strategie, dat maakt het leerzaam. Het is een podcast van de BBC, dus in het Engels. Je kunt deze podcast onder andere volgen via Apple Podcasts of Spotify.

5. Gefixt

Deze podcast gaat over matchfixing in tennis, basketbal, voetbal en darten. Ik heb de Gefixt al eerder geluisterd en besproken. Je kunt het hier nalezen. Ik vond het erg boeiend en daarom noem ik deze nog een keertje. Gefixt is te beluisteren via Apple Podcasts of Spotify.

Heb je een sport podcasts-tip voor mij?

Ik ben benieuwd of er een leuke tip voor je tussen zit? Luister je ook regelmatig naar sport podcasts en heb je een goede tip voor mij, laat het mij weten en deel het via een reactie bij deze post.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.