Weekend favorieten

Weekend favorieten: sneeuw, aandacht en veel cultuur

Aandacht op de tuin vanuit slaapkamer, met gordijnen als soort coulissen.

Jippie of jakkie-bakkie? Sinds donderdagavond sneeuwt het in het noorden. Sneeuw vind ik doorgaans leuk maar nu zo we richting halverwege maart gaan, nah ik weet het niet…Het was gisteren glibberen op de fiets. Maar vanmorgen kon ik vanuit mijn bed met een kop thee echt genieten van het mooie serene plaatje. Een witte laag op de takken van de bomen in mijn tuin, zonlicht en fladderende vogeltjes. Ik ging er even helemaal in op.

De sneeuwbuien gisteren gooiden een beetje roet in het eten van het dagje Amsterdam dat mijn zus en ik deden. Of eigenlijk ook niet. We waren gisteren namelijk in het Rijks, voor de Vermeer tentoonstelling. Hierin zijn 28 van de 37 Vermeers te zien, nog nooit eerder waren er zoveel werken van Johannes Vermeer bij elkaar. En we hadden geluk dat we op tijd een tijdslot hadden geboekt (dat had zuslief goed geregeld) want intussen is de tentoonstelling volledig uitverkocht. Na de tentoonstelling zagen we dat het flink sneeuwde en besloten we nog een rondje eregalerij te doen maar ook andere zalen te bekijken die we bij eerdere bezoeken niet hadden gezien. De kou en sneeuw was dus zo slecht nog niet. Het gaf het mij en mijn zus extra tijd om kunst te kijken.

Vandaag heb ik nog zo’n heerlijk ‘cultuur-dagje’. Vanavond ga ik met I. naar het concert van Van Dik Hout.
Museum- en theaterbezoek; het zijn twee dingen die op mijn to-relaxlijst staan. Tussen het to-relaxen zijn er nog wel een paar kleine to do’s. Daar richt ik nu mijn aandacht op, en kun jij je aandacht geven aan de weekend favorieten.

Hier zijn de Weekend favorieten

Heb jij al een to-relaxlijst?

Vanavond geniet ik van deze liedjes (met mooie teksten zoals dit nummer).

Zaterdagavondmenu.

Liefdevolle vriendelijkheid: van dit soort filmpjes krijg ik een brok in mijn keel.

Dit boek ga ik nu lezen.

Ik luister weer podcasts: nu naar deze.

TNHB dat is muziek-theater-kunst-verhalen (ik heb al kaarten).

Een alternatief voor als je toch Vermeers wilt kijken.

Het heeft weer mijn volle aandacht.

Ik vond laatst deze mooie quote op Instagram van thedailyquotesnl en deel deze graag met je.
Fijne woorden die bij mij resoneren.

Ik wens je een liefdevol en warm weekend.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.