Boeken

Bookchoice: elke maand nieuwe ebooks

bookchoice Jannekes wereld digitaal lezen ebooks audiobooks

Sinds kort heb ik een abonnement op Bookchoice. En dat betekent dat ik elke maand 8 nieuwe ebooks aan mijn Kobo reader kan toevoegen.

Bookchoice. Ik had er een eerdere ervaring mee door eens een maandabonnement te hebben gewonnen of te hebben verzilverd via een of andere spaaractie. Ik vond het maar zo zo omdat je zelf niet je boeken mag kiezen. Dus een verlenging vond ik destijds maar zonde van mijn geld. Waarom geld uitgeven aan boeken die ik misschien helemaal niet zou lezen? De formule is namelijk dat je elke maand 8 titels krijgt die Bookchoice selecteert. Je kunt deze als ebook en/of als audiobook downloaden.

Toch een abonnement op Bookchoice

En toch ging ik overstag. Waarom nu wel? Daar waren twee redenen voor. De eerste was dat ik sinds het begin van de coronacrisis veel meer lees. Ik had een aantal ebooks gekocht en ik leende veel boeken via de online bibliotheek. Maar op een bepaald moment was ik wel toe aan iets nieuws.

En toen zag ik in juni weer eens een advertentie van Bookchoice. Het ging om een kwartaallidmaatschap met 50% korting. Drie maanden – dus 24 boeken – voor nog geen € 6. Dat was een interessante. Bij het doorklikken kreeg ik al een vooruitblik te zien van de maanden juni, juli en augustus (zie slider hieronder).

  • bookchoice elke maand 8 ebooks en audiobooks

Voor mij werd het extra interessant omdat er twee titels bij zaten die ik sowieso deze zomer wilde lezen: het tweede deel van Doggerland en de nieuwste van Nicci French. Als je al kijkt naar de prijs van deze e-books apart, was deze aanbieding wel een mooie. Ook omdat ik een paar andere titels zag waarvan ik dacht: “Die boeken wil ik wel eens lezen. En waarom zou ik het gewoon niet eens proberen.” Met een paar klikken was het lidmaatschap geregeld.

Mijn ervaringen

Bij nader inzien is het niet zelf kunnen kiezen van de titels, eigenlijk wel een leuke formule. Ik heb bijvoorbeeld boeken gelezen die ik misschien anders helemaal niet in handen had gekregen of zelf had gekozen. Het verbreedt daarmee wel weer mijn leeswereld. Ik weet niet of je het herkent, maar soms blijf ik toch wel bij bepaalde schrijvers of genres hangen. En vind ik het soms lastig weer iets nieuws te ontdekken.

Boeken die ik tot nu toe via de Bookchoice selectie gelezen heb:

  • Stormwaarschuwing, Doggerland 2
  • Het dilemma
  • Het winkeltje in Cockleberry Bay
  • De dood van Harriet Monckton (aanrader!)

Ik was begonnen in 99% van mij maar dat pakte me niet en heb ik weer geruild. Dus naast een leuke greep, kom ik dus ook zeker boeken tegen die me niet aanspreken. Maar over het geheel ben ik toch wel verrassend tevreden over het aanbod en het abonnement. Ik lees vrolijk verder!

Praktische weetjes over Bookchoice

Ook geïnteresseerd? Dit is Bookchoice in het kort:

  • Zodra je lid bent, krijg je elke maand toegang tot de selectie. De selectie bestaat uit 8 e-books en luisterboeken. Je krijgt toegang tot de selectie door in te loggen en naar de boeken te gaan. 
  • Je hebt de keuze uit een maandlidmaatschap, een kwartaallidmaatschap en een jaarlidmaatschap. Na de eerste periode kan je je lidmaatschap maandelijks opzeggen, met één kalendermaand opzegtermijn.
  • Kijk hier voor de actuele prijzen.