Boeken

Pas gelezen: De magie van reizen en 2 thrillers

Afbeelding van de boekomslagen Valwind, Inktzwart hart en de magie van reizen met daarover in wit blok met de tekst De laatste boeken van 2023

Zo op het eind van het jaar heb ik nog een aantal boeken met je te bespreken. Het zijn twee thrillers uit mijn favoriete thrillerseries en het boek De magie van reizen dat afgelopen zomer uitkwam.

Voor tijdens mijn reis/vakantie van afgelopen november had ik 5 nieuwe boeken op mijn e-reader gezet. Voor het grootste deel van mijn vakantie hield een boek van 1200 bladzijden me lange tijd zoet. Weer thuis las ik nog een boek van het lijstje, dus drie kan ik nu afstrepen. De andere lees ik later want in de laatste week van december lees ik graag een kerst-feelgoodboek. Mijn keuze is de nieuwste van Jenny Colgan De kerstboekwinkel die bij de december-selectie van Bookchoice zat. Maar voordat ik me met dit nieuwe boek op de bank nestel, ga ik nu eerst vertellen over de drie boeken die ik op het laatst van dit jaar las.

Inktzwart hart – Robert Galbraith

1200 bladzijden maar liefst telt dit zesde deel uit de Cormoran Strike detectiveserie. Het boek kwam vorig jaar al uit maar toen kwam ik er niet aan toe om het te lezen. Het verhaal gaat over Edie Ledwell, een van de makers van de populaire tekenfilm The Ink Black Heart. Ze wordt online achtervolgd door een mysterieuze figuur met de naam Anomie en is wanhopig op zoek naar de ware identiteit van haar stalker. Ze klopt aan bij het kantoor waar privédetective Robin Ellacott werkt. Robin weet dat ze niets voor haar kan doen en laat de zaak voor wat die is, totdat ze een paar dagen later het schokkende nieuws krijgt dat Edie is vermoord op Highgate Cemetery, de setting van The Ink Black Heart. Samen met haar partner Cormoran Strike raakt Robin betrokken bij de zoektocht naar de ware identiteit van Anomie. Maar het blijkt een complex web van online aliassen, zakelijke belangen en familieconflicten, en de detectives raken verwikkeld in een zaak die hen tot het uiterste drijft – en die hen op nieuwe en gruwelijke manieren teistert…

Hoewel ik even in het verhaal moest komen, was ook dit deel weer een plezier om te lezen. Spannend tot op het laatst. Bij het opzoeken van nog wat informatie over dit boek zag ik dat eind november deel 7 in de reeks is uitgekomen: Stromend graf. Over de Strike-serie schreef ik al eens eerder dit blog en heb ik vandaag geüpdatet.

De magie van reizen – Rosa Bertram

Ik kocht dit boek als e-book vlak voor vertrek naar Mexico. Het was vooral de titel die me aantrok maar ik had eigenlijk geen idee wat voor boek De magie van reizen eigenlijk was. Schrijfster en avonturier Rosa Bertram gelooft dat we als mens niet gemaakt zijn om de hele dag tussen vier muren te leven. Reizen is een perfecte manier om jezelf uit te dagen en het leven onder de loep te nemen. In haar boek onderzoek Rosa wat reizen met ons doet. Ze sprak met psychologen, filosofen en wetenschappers. Daarnaast deelt ze haar eigen avonturen en verhalen van andere reizigers.

Het leuke aan het boek vind ik de opzet: er zit de lijn van een reis in: van vertrek tot thuiskomst. Het is een onderhoudend boek en uit de gesprekken met psychologen valt te ontdekken dat reizen helpt bij het vrijer willen leven. Niet zo gek dat het thema minimalisme in dit boek voorbij komt. Want op een grote reis kom je zelf echt tot de ontdekking dat je maar heel weinig nodig bent. Daar werd ik me ook tijdens mijn reis weer bewust van. Kortom: een interessant boek over reizen, niet alleen het onderzoek maar de schrijfster vertelt tussendoor ook leuk over haar eigen reisavonturen. Van dit boek leer je niet alleen, je krijgt ook zin in reizen.

Valwind (Doggerland 5) – Maria Adolfsson

Doggerland vind ik erg leuke thrillerserie. Mijn zus had me het boek doorgegeven want zij is ook fan! De thrillers van Maria Adolfsson lezen zo lekker weg. Ook dit verhaal is weer zo één dat als je er eenmaal aan begint, je het boek niet weg kunt leggen. In dit 5e deel geniet Karen Eiken Hornby van haar zwangerschapsverlof en is niet blij dat ze als ze toch een zaak krijgt toegewezen. n de hoofdstad Dunker zijn twee jonge slachtoffers dood aangetroffen, met slechts één dag tussen de moorden. Ze werkt in de zaak samen met de zwijgzame Astrid Nielsen. Al snel beginnen Karen en Astrid te vermoeden dat de twee doden met elkaar te maken hebben en dat ze niet de laatste slachtoffers zijn..


Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.