Leefstijl

Hier zijn 8 van mijn kerstfavorieten

kerstster met lichtjes tegen een donkere achtergrond. Lichtjes zijn een van mijn kerstfavorieten

Nog een week tot aan kerst. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar elke dag krijg ik steeds meer kerstgevoel. Dat komt omdat ik vorige week een vriendin 2 dagen heb geholpen op een kerstmarkt maar ook door plezier te halen uit bepaalde dingen. Vandaag deel ik 8 van mijn kerstfavorieten in willekeurige volgorde.

1. Samen zijn

Ik vind het altijd fijn om kerst met mijn familie te vieren. Dit jaar vind ik kerst extra bijzonder omdat dit de eerste kerst wordt die ik vier met mijn lief R. en onze families. Ik verheug me er erg op. Maar ik realiseer me ook dat dit niet voor iedereen geldt en ik sta daar in deze tijd ook bij stil. Tijdens de feestdagen ligt de nadruk veelal op familie en samenzijn. Voor veel mensen is het anders; dat ze eenzaam zijn. Er kunnen veel verschillende situaties of dingen zijn wat daarvoor zorgt. Het verlies van een dierbare, een scheiding, familie die ver weg woont of andere (oorlog)situaties die ervoor zorgen dat kerst geen feestje is. Ik besef me dat het hele jaar door eigenlijk wel, maar in deze tijd besef ik me nog eens extra hoe rijk ik ben met zoveel lieve familie en vrienden om me heen.

2. Kerstfilms kijken

Na 5 december geef ik me graag over aan mijn december guilty pleasure: kerstfilms of -series kijken! Ik heb mijn twee favorieten al weer gezien: The Holiday en Love Actually. Kijk je ook graag kerstfilms? Welke zijn jouw kerstfavorieten?

3. Legpuzzel

Sinds een aantal jaren hoort een legpuzzel maken ook bij mijn kerstfavorieten. Een aantal jaren geleden ben ik weer begonnen met het maken van een legpuzzel. De kerstvakantie vind ik daar de perfecte tijd voor. Ik kan zo uren zoet mee zijn en het is ook nog eens heerlijk mindful! Kunstpuzzels zijn mijn favoriet. Een paar weken geleden bezocht ik de tentoonstelling Op reis met Vincent, in het Drents Museum in Assen. Een tentoonstelling die vertelt over de periode dat Vincent van Gogh in Drenthe verbleef. Na het bezoek nam ik nog een kijkje in de museumshop en ging ik overstag. Ik trakteerde me op de puzzel A Starry Night. Het is een uitdaging maar leuk om te doen.

Afbeelding van schilderij Starry Night van Van Gogh; afgebeeld bij blog over kerstfavorieten nr. 3 legpuzzel maken

4. Musketkransjes

Oh wat zijn ze lekker. Ik koop ze zelf met mate want ik kan er niet van afblijven. Tot vandaag had ik ze niet in huis maar nu ik afgelopen weekend heb mogen proeven hoe lekker deze grote musket kransen zijn, ga ik ze vandaag toch kopen. En dat mag want het is maar 1 x per jaar kerst, nietwaar?!

5. Muziek luisteren

Sinds vorige week hoor ik steeds vaker kerstliedjes; op de radio, kerstmarkt, en in winkels of thuis. Zo richting kerst mag dat wat mij betreft wat meer. Driving home for Christmas, Last Christmas, All I want for Christmas is you, Cold December Night en This Christmas zijn toch wel mijn muzikale kerstfavorieten. Op Spotify staan veel kerst playlists. Voor dit jaar vind ik deze twee leuk: de Coldplay Christmas Playlist en Christmas Classics. Wist je dat ik een paar jaar geleden een playlist met rustige kerstmuziek heb gemaakt? Het heet Kalme kerst playlist en voel je vrij om het op te zoeken en te beluisteren.

Na een goede dosis kerstliedjes stap ik graag over op de Top 2000. Vaste prik natuurlijk! Ik luister niet onafgebroken maar probeer zoveel mogelijk mee te pakken. Ik probeer natuurlijk ook altijd de luisteren waarop ik zelf heb gestemd. Dit is mijn stemlijst van dit jaar.

6. Lichtjes

lichtjes kerst warmte kerstfavorieten

Zo eind november, dan begint het. En elke week komen er steeds meer bij: kerstlichtjes. In huizen of buiten op straat en in de tuinen. Als ik in de namiddag of avond een wandeling maak kan ik er erg van genieten. Dit jaar heb ik een mooie lichtjesboom, een mini-kerstboom met lichtjes en steek ik vaak kaarsen aan. Ik kan er niks aan doen maar van al die lichtjes word ik gewoon gelukkig.

7. Bakken

Vorig weekend heb ik na lange tijd weer eens gebakken. Confetti koekjes en die smaakten erg lekker. Ik merkte hoeveel plezier ik er ook weer in had. De laatste 2-3 jaar heb ik weinig gebakken. Ik heb me dan ook voorgenomen om dit weer vaker te gaan doen. Ik heb me dan ook voorgenomen om dit weer vaker te gaan doen. Niks leuker om eigen baksel cadeau te geven, op het werk te delen met collega’s of om zelf van te genieten. Ik heb een week vol leuke activiteiten voor de boeg en hoop ik dat het lukt om voor de kerstdagen nog iets te bakken. Nu nog even kiezen!

8. Wandelen

Wandelen is het hele jaar door mijn favoriet maar ook tijdens de feestdagen. Niks beters dan tijdens de feestdagen de benen te strekken, een rondje door de wijk of stad om lichtjes te bewonderen. Maar nog beter is een bos- of strandwandeling. Voor 2024 heb ik een leuk wandelplan in mijn hoofd. Zodra de tijd rijp is, vertel ik je er over.

Zo mis je geen enkel blog in 2024

Ik hoop dat je dit blog over mijn kerstfavorieten met plezier hebt gelezen. Misschien ben je voor het eerst op mijn blog of kom je geregeld terug? Ook in het nieuwe jaar schrijf ik over dat wat me bezighoudt. Van simpel en mindful leven, minimalisme, tuinieren, mijn reisavonturen tot aan lekkere recepten, boeken en tentoonstellingen. Wil je in 2024 geen schrijfsels van me missen? Abonneer je dan gratis op op mijn blog. Zo ben je als eerste op de hoogte van mijn nieuwe posts. Het enige wat je daarvoor hebt te doen, is je e-mailadres achterlaten via de abonneerservice, deze vind je rechts in het menu of onderaan mijn website onder het kopje ‘VOLG JANNEKES WERELD VIA E-MAIL’. 

Ik wens je warme en gezellige laatste dagen van 2023!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.