Leefstijl

Een nieuw lijstje met podcasttips

podcasttips memo post-it

Sinds ik vorig jaar de podcasts heb ontdekt, heb ik al een paar keer een lijstje met podcasttips gedeeld. De laatste keer was december. Intussen heb ik weer nieuwe shows ontdekt. Daarom is hier weer een nieuw lijstje met de podcasttips. Met deze keer een aantal tips op het gebied van kunst en cultuur.

Topstukken

Dit is een podcast van de BankGiroLoterij. Albert Verlinde vraagt experts van musea naar hun persoonlijke topstuk uit de collectie. Iedere aflevering staat er een topstuk centraal. Het zijn leuke korte gesprekken waarin je verrassende verhalen hoort achter bijzondere kunstobjecten. Er zijn intussen twee seizoenen te beluisteren.

In het Rijks

Hoe meer je weet, hoe meer je ziet. In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over de kunstwerken van het Rijksmuseum en hun makers. Als voorproefje of ter herinnering, achteraf. Maar deze podcast is zo gemaakt dat hij ook los van een museumbezoek te beluisteren is. Er zijn heel veel afleveringen, de vier afleveringen over Rembrandt vond ik leuk om te horen.

Dat kan m’n kleine nichtje ook

Alleen de titel al is leuk! Ook dit is een cultuurpodcast! Noortje snapt niets van kunst maar ze wil het graag leren. Gisbert is kenner. Elke aflevering bezoeken ze een museum waar ze stilstaan bij het werk en leven van één kunstenaar. Dit doen ze aan de hand van een aantal kunstwerken. Alles wordt op een laagdrempelige manier verteld. Zelf vind ik dit een leuke podcast. Het wordt op een luchtige manier gebracht en je steekt er echt iets van op. De podcast wordt op een eigentijdse manier gebracht maar ik vind dat wel verfrissend. Als je de trailer beluistert, krijg je een idee van hoe het klinkt.

Aan tafel met Dille & Kamille

Afgelopen zaterdag was ik in de winkel van Dille & Kamille toen ik op een bordje las dat ze een eigen podcast hebben. Hierin delen ze tips en verhalen over bewust genieten en duurzaam leven. De gasten aan tafel geven in een persoonlijk gesprek een kijkje in hun bijzondere manier van leven. Centraal staat het zoeken naar de juiste balans. Hoe genieten zij van de kleine, alledaagse dingen en hoe werken ze aan een duurzame en groene toekomst?
Er staan nu twee afleveringen online. Over tiny houses en over (lui) tuinieren. Informatief en leuk om te luisteren. En deze ligt natuurlijk helemaal in mijn straatje.

Showmance, een nieuwe van RomComPods

Dan tot slot nog iets luchtigs. Dit is de nieuwste show van RomComPods. Vorig jaar heb ik deze podcastshow met romantische comedy’s ontdekt. Een luchtige en gezellige podcast om naar te luisteren. De verhalen worden leuk en ook beeldend verteld, ook door de goede soundeffecten. Enige minpuntje zijn de advertenties tussendoor, maar zonder dat zou de show mogelijk niet bestaan. Maar je kunt gemakkelijk doorspoelen! Hieronder kun je de trailer beluisteren van Showmance! Want daarover wil ik niet te veel verklappen.

Hier zijn mijn andere tips

Ik hoop dat dit lijstje jullie weer ideeën geeft. Denk je: “Mwah, dit is niet helemaal wat ik zoek.” Geen probleem. Misschien dat je wel leuke podcasttips vindt in mijn eerdere lijstjes:

5 nieuwe podcast tips

Waarom Soul and Wit mijn favoriete podcast is

Podcasts: 6 van mijn favorieten

Een nieuw lijstje na de zomer

Er zijn nog verschillende podcasts die ik wil beluisteren omdat ik daar nieuwsgierig naar ben. De zomer vind ik daarvoor een ideaal moment. Vanuit mijn hangmat luisteren naar:

  • Master your Life: dé 100% podcast over Body, Mind & Food
  • Leven zonder Stress, de podcastshow van Patrick Kicken
  • Sustainababble
  • Universiteit van Nederland
  • Van der Velde Boeken podcast

Luister jij ook graag podcasts? En waar luister jij dan naar?
Laat het me weten. Ik vind het altijd leuk om podcasttips uit te wisselen.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.