Boeken Leefstijl

Een speciaal herfstblog met tips en boeken

boomtoppen in herfstkleuren als beeld bij een herfstblog

Vanmorgen vroeg reed ik door de stad. Het was mistig, fris en ik zag overal om me heen herfstkleuren. Het was een stil moment van genieten. Maar binnenkort zal ik in Mexico en Guatemala heel andere kleuren gaan beleven, net als nieuwe avonturen en heel andere temperaturen!

Toen ik vanmorgen onderweg was, kwam er inspiratie voor een herfstblog in me op. Tussen de bedrijven door geschreven zodat ik je nog kan vertellen over de laatste drie boeken die ik heb gelezen en om wat leuke tips delen.

Ik waarschuw je wel: je kunt een beetje een Weekend favorieten gevoel krijgen van dit herfstblog! Dan is het ook maar goed dat het weekend steeds dichterbij komt.

Boeken

Schemerleven van Jaap Robben vertelt het verhaal van de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo die op een late wintermiddag in 1963 de getrouwde Otto ontmoet. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen hieraan voor zichzelf. Tot Frieda op 81-jarige leeftijd plotseling weer alleen is. En het verzwegen verdriet zich onontkoombaar aan haar opdringt. Pas dan durft ze op zoek te gaan naar wat ze is verloren.

Ik vond het een prachtig en indringend verhaal. Het liet me niet los en ik heb het boek dan ook in een paar dagen tijd uitgelezen.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon was ook een mooie. Christopher, de detective in deze ongewone detectiveroman, is een vijftienjarige jongen met een vorm van autisme. Hij weet veel van wiskunde en weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid en niet van de kleuren geel en bruin. En hij is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat, maar wanneer de hond van de buurvrouw vermoord blijkt te zijn, begint hij aan een reis die zijn hele wereld op z’n kop zet.

De Baai van Allie Reynolds is bloedstollend spannend en een aanrader! Kenna Ward zoekt spontaan haar beste surfvriendin Mikka op in Australië. Bij haar aankomst blijkt dat Mikka en haar verloofde Jack op het punt staan op surfvakantie te gaan. Ze besluit mee te gaan. Sorrow Bay is prachtig, ongerept en gevaarlijk. Mensen zouden er een moord voor doen om op deze afgelegen plek te kunnen surfen. Kenna ontmoet hier Mikka’s nieuwe vrienden, maar ze wordt niet bepaald warm welkom geheten. Ze behandelen haar als een buitenstaander en lijken dingen voor haar verborgen te houden. Al snel wordt het Kenna duidelijk: als je eenmaal bij Sorrow Bay bent gearriveerd, kom je er niet meer weg.

Vakantieboekenlijstje

De volgende boeken heb ik op mijn Kobo gezet om te lezen in vliegtuig, bus en op het strand:

  • Inktzwart hart – Robert Galbraith
  • Verity – Colleen Hoover
  • Valwind (Doggerland 5) – Maria Adolfsson
  • Middernachtbibliotheek – Matt Haig
  • De magie van reizen – Rosa Bertram
  • De schaduw van Vermeer – Jeroen Windmeijer

Tips voor je herfstgevoel

Wat zou een herfstblog zijn zonder tips voor deze herfst!

Dit is een mooie soundtrack voor de herfstmaanden.

Vorig jaar schreef ik dit over de herfst.

Inspiratie voor kommen vol groenten en liefde.

10 mooie wandelingen voor een ultiem herfstgevoel.

Voor het prikkelen van je zintuigen

Mooie voorstelling: Modderkruipers.

De tentoonstelling Op reis met Vincent in het Drents Museum (wil ik zien in december)

Voorlinden: voor moderne en hedendaagse kunst.

Elke vrijdagavond thuis genieten van een live klassiek concert.

Voor jezelf

Met deze kaart kun je een mindful seizoen van deze herfst maken.

Kom tot rust met je benen tegen de muur.

12 tips tegen een herfst- of winterdag.

Houd een microbreak.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.