Reizen

Mijn backpack ga ik nu echt gebruiken!

backpack van Janneke, copyright Jannekes wereld

Als minimalist ben ik op sommige punten niet echt van het bewaren, maar er is een ding dat ik wel heb bewaard. Met de gedachte het op een dag te gaan gebruiken: mijn backpack!

Vorig jaar kwam ik bij het inpakken voor mijn verhuizing de backpack weer tegen. Een aantal jaren daarvoor waren backpacks gekocht. Bedoeld voor nieuwe avonturen maar de rugzakken bleven ongebruikt in de kast. Toen ik mijn backpack in handen had, nam ik me al voor dat ik de rugzak in 2023 zou gaan gebruiken.

Na mijn verhuizing en toen het stof van de scheiding langzaamaan neerdaalde, begon ik vorig najaar nieuwe plannen te maken voor 2023. Een daarvan was het maken van een verre reis. Ik had die wens al een hele tijd want mijn laatste verre reis was in 2008. Daarna volgden er mooie reizen genoeg maar ik wil toch echt graag ook andere delen van de wereld zien en ervaren. Dus maakte ik met mezelf de afspraak dat ik die wens werkelijkheid zou maken in 2023. De reisgidsen van Djoser kreeg ik in de bus en steeds vaker was ik op internet aan het struinen. Thailand, Vietnam, Indonesië misschien wel Nepal of toch naar Midden of Zuid-Amerika…..

En nu is R. in mijn leven, mijn nieuwe lief die ook van reizen houdt. We zijn dit jaar dan ook al een paar keer erop uit getrokken. En voordat we aan onze eerste zomervakantie begonnen, zat er al een volgend reisplan in ons hoofd.

Wat toen nog ver weg leek, komt nu steeds dichterbij. We gaan samen naar Mexico en Guatemala!

De reisvoorbereiding is al een tijdje aan de gang. Voor mij is het een heel nieuwe ervaring om alles zelf van A tot Z te regelen. Reisgidsen uitpluizen, reisblogs lezen, podcasts luisteren. Verhalen en tips ophalen bij mensen die er recent waren. En we hadden elk onze eigen wensen van dingen die we niet willen missen. Op basis daarvan routes uitstippelen om vervolgens weer keuzes te maken, want niet alles kan of is logistiek handig. Maar we zijn eruit. Op een A4-tje staat ons globale reisschema en de tickets zijn geboekt. En intussen haalde ik mijn backpack tevoorschijn…

Omdat we er zin in hadden, zijn we na de zomer gestart met een cursus Spaans voor beginners. Hartstikke leuk. Niet gedacht dat ik me nog eens een andere taal eigen zou gaan maken. Het lijkt veel op het Italiaans maar klanken en uitspraak zijn toch echt anders. Kortom: er is veel om me op te verheugen.

En mijn backpack? Die is blij. Hij kan niet wachten om ingepakt te worden en eindelijk met mij op reis te gaan!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.