Boeken Eten

De Groene Bakplaat is een hit onder de kookboeken

De Groene Bakplaat kookboek op een houten snijplank

De kookboeken van Rukmini Iyer zijn op dit moment erg populair. Mijn favoriet is De Groene Bakplaat met daarin 75 groentegerechten uit de oven.

Dit jaar kreeg ik het kookboek van mijn moeder cadeau voor mijn verjaardag. Ik ben er ontzettend blij meer. Het kookboek vorig jaar al bij mijn zus in de kast gezien en at ik bij haar al eens een van die groentegerechten.

En dat smaakte zó ontzettend lekker!

Sinds ik ze ontdekt heb, maak ik geregeld traybakes. Zo handig, simpel en snel! En laat Rukmini Iyer nu de ‘koningin van de bakplaten’ worden genoemd! Volgens mij kon niemand in de afgelopen jaren om de Indiase Rukmini Iyer. Ook hoor ik anderen heel enthousiast zijn over haar kookboeken. Als foodstylist en schrijver, maakte ze het ene na het andere succesvolle boek met bakplaten. Haar boeken zijn razend populair in binnen- en buitenland. Volgens mij kunnen ze dan ook een regelrechte hit in kookboekenland worden genoemd.

De Groene Bakplaat nader bekeken

Voor wie van traybakes of ovenschotels maken houdt, dan is dit boek echt ideaal. Het staat er vol mee! Naast dat De Groene Bakplaat een mooi geïllustreerd kookboek is, is het ook handig opgedeeld in twee delen; vegan en vega.

Binnen elk deel is een onderverdeling gemaakt in bereidingstijd: 

  • lekker snel – tot 30 minuten
  • iets meer tijd – tot 45 minuten
  • alle tijd – 1 uur of langer

Belangrijk ook is dat de recepten niet moeilijk zijn om te maken!

Vorig weekend maakte ik hartige taart van courgettes, asperges en geitenkaas. Het is natuurlijk geen aspergetijd maar bimi was een heel goed alternatief. Ik heb het recept (nog) niet op mijn blog staan maar is een foto van het resultaat.

Trouwens kun je wel twee andere recepten uit De Groene Bakplaat vinden op mijn blog:

Prei-linzen gratin (een echt succesnummer en iedereen die komt eten, smult er van)

Regenboogtabouleh met avocado, radijs en granaatappel

Zoek je een nieuw kookboek voor jezelf of om cadeau te geven? Ik raad je dit kookboek maar ook de andere boeken van Rukmini Iyer van harte aan!

Ps. Ook al vind ik het wat te vroeg om te zeggen.. Maar hee, de pepernoten en kerstballen liggen ook al in de schappen dus waarom niet. Dit kookboek staat ook goed op je eventuele cadeauwensenlijst voor de decemberfeestdagen!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.