Boeken

Deze boeken las ik in de zomer van 2023

vrouw lezend op de bank, illustratie bij blog over boeken over wandelen zoals camino, roadtrip en bergje. Copyright: Pixabay/ninikvaratskhelia

Deze zomer las ik boeken waarin wandelen of pelgrimeren centraal staan, zoals Camino, Roadtrip en Bergje. Maar daarnaast las ik ook nog een aantal andere boeken, welke dat zijn vertel ik je in dit blog.

In mijn boekenrondje voor de zomer deelde ik onderstaand lijstje met boeken dat ik in de zomerperiode wilde lezen. Tot mijn verrassing is het gelukt om bijna al deze boeken te lezen en nog een paar meer.

 • It starts with us – Colleen Hoover (fictie)
 • Camino – Anne Buist, Graeme Simsion (fictie)
 • De baai – Allie Reynolds (thriller) 
 • Een nieuwe start op Futtingbrook Farm – Nicole May (feelgood)
 • Weerloos – Alice Turner (thriller)
 • Perfecte Wraak – Helen Fields (thriller)

Ik ben nu bezig in De Baai. Ik ben nog niet zo ver in deze thriller maar het heeft me al in z’n greep. Er gaat een beklemmend gevoel van uit, dus ik voorspel slapeloze nachten! Maar laat ik nu snel de gelezen boeken bij langs gaan!

Een eilandbruiloft – Jenny Colgan

In dit boek is Flora’s hotel op het Schotse eiland Mure in de ban van de veeleisende Olivia die er haar Grootse Huwelijk met Alles Erop en Eraan wil vieren. Tussendoor probeert Flora ook haar eigen bruiloft met Joel te organiseren. Maar beiden hebben hier elk heel andere ideeën over. En dan zijn er Lorna en Saif. Zij houden hun relatie nog altijd wanhopig geheim om zijn zonen te beschermen. Maar of dat goed uitpakt?

Dit is het vijfde en laatste deel in de serie Café, Zon en Zee en het was het eerste boek dat ik in mijn vakantie las. Ik vind dit namelijk een ontzettend leuke feelgoodserie. Ook al wordt zo’n laatste deel wat voorspelbaar, ik houd van Jenny Colgan en heb ik heerlijke leesuurtjes beleefd.

Camino – Graeme Simsion en Anne Buist

Zoë en Martin zijn beiden in het schilderachtige Cluny en om een nieuwe start te maken, gaan ze – alleen – de lange weg afleggen naar Santiago de Compostela over de beroemde Camino. De pelgrimsroute die je de kans geeft een nieuwe versie van jezelf te vinden. Maar kunnen deze twee heel verschillende mensen ook elkaar vinden?

Camino is een boek dat heerlijk wegleest en waarbij je zelf meereist. Ik houd van boeken waarin lange afstandswandelingen of pelgrimsroutes de achtergrond vormen. Zoals Wild van Cheryl Strayed of Het Zoutpad van Raynor Win. Het lezen van dit boek wakkerde weer het vlammetje in me aan om zelf een lange afstandspad te lopen.

Perfecte wraak – Helen Fields

Edinburgh is in de greep van de grootste dreiging tot nog toe: een ogenschijnlijk zelfstandig opererende crimineel die met ingenieuze bommen aanslagen pleegt. Op meerdere plekken in de stad vallen slachtoffers, niemand lijkt veilig. Ava Turner en Luc Callanach zijn er inmiddels aan gewend om op dagelijkse basis met de dood om te gaan. Maar dan wordt duidelijk dat elke bom bedoeld is als een valstrik voor hen en dat de aanslagpleger het dus op hen gemunt heeft. De kans dat ze zelf zullen omkomen wordt steeds groter. Het dodental loopt verder op en de werkwijze van de dader wordt almaar gruwelijker. Luc en Ava moeten ontdekken wie de aanslagen pleegt, voordat ze zelf slachtoffer worden…

Deel 7 van de geweldig goede en verslavende Inspecteur Callanach-serie (dat vind ik!)

Roadtrip – Graeme Simsion en Anne Buist

Veertigers Zoë en Martin liepen drie jaar geleden samen de Camino en op zoek naar zichzelf vonden ze elkaar. Toen hield hun relatie geen stand, nu krijgen ze een tweede kans als ze Zoë’s vriendin Camille vergezellen op weg naar Rome. Camille heeft MS en wil koste wat kost de lange voettocht volbrengen. Deze tocht is heel anders dan de vorige. Dit keer geen vriendelijke dorpsbewoners en lekkere maaltijden. Nee, het is ruig, het plenst in de Alpen en ze logeren vaak in ongastvrije hotels waar mensen een jachtgeweer in de keuken hebben staan. In de voetsporen van talloze pelgrims worden de relaties op de proef gesteld. Daarbovenop worden Camilles ziekteverschijnselen steeds heviger. Iedereen is erop gebrand om Rome te halen, maar dan slaat het noodlot toe – en natuurlijk niet zoals je zou verwachten.

Ach waarom ook niet dacht ik. Roadtrip is het vervolg op Camino. Ook dit boek las heerlijk weg, maar ik vond Camino zelf beeldender. En eindelijk kan ik beide titels nu van mijn lijstje strepen!

Een nieuwe start op Futtingbrook Farm – Nicole May

Misdaadschrijver August keert na een verbroken verloving terug naar het landelijke Wiltshire. Ze heeft een writer’s block en om haar flow weer terug te krijgen, besluit ze een werkplek te huren in een omgebouwde schuur. Daar treft ze een slecht uitgeruste gym, smakeloze catering en een bonte stoet andere huurders, genoeg inspiratie voor haar boek! Ook de knappe maar grillige Max – de eigenaar van het pand – trekt haar aandacht. Maar wat verbergt hij?

Ik las al eerder feelgoods van Nicola May. Dit is deel 1 van een nieuwe feelgoodserie. Een prima boek voor in de hangmat of voor in deze tijd, onder een dekentje op de bank.

Bergje – Bregje Hofstede

In Bergje beklimt Bregje Hofstede de berg die zij zo vaak bezocht als kind: de Sass Songher in de Dolomieten. In haar kinderogen had de berg mythische proporties: hij was groter dan alle andere bergen op de wereld, het rijk van wilde avonturen, waar de echo’s van strijdbare bergvorstinnen klinken, en waar Hofstede zich afzonderde van het veelkoppige gezin waar ze deel van uitmaakt. Kan iemand anders zien wat jij als kind hebt gezien? Kan iemand zien wat er niet meer is? Het zijn vragen die Hofstede zich stelt tijdens haar wandelingen, eerst samen met haar geliefde, wanneer de Sass Songher een onneembaar fort is door de hevige sneeuwval, en later, in de verzengende hitte, in haar eentje.

Ik kreeg het voor mijn verjaardag cadeau van collega B. Het is klein van omvang en daarom heerlijk om op een middag te lezen. Het is een deel uit de serie Terloops dat veel meer wandelingen beschrijft.

Wat lees jij?

Wat lees jij op dit moment? Heb je een goede tip voor me, deel het me door een reactie bij dit blog achter te laten.

Comments (1)

 • Je vraagt wat ik lees? Deze zomer heb ik me bezig gehouden met minimalisme. En lees ook alles wat los en vast zit over dit onderwerp. Het stimuleert me heel erg.
  Groetjes
  Mies

  Beantwoorden

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.