Boeken

Wild – Cheryl Strayed

wild cheryl strayed

Wild. Op haar zesentwintigste neemt Cheryl Strayed haar meest impulsieve beslissing ooit: ze begint aan een voettocht van 1600 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht die haar leven voorgoed zou veranderen.

Wild vertelt het volgende verhaal

Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich op het dieptepunt van haar leven: intens verdrietig om haar overleden moeder, en nu ligt ze ook nog eens in scheiding. Impulsief besluit ze een voettocht van 1600 kilometer te maken, langs de kust van Mexico naar Canada. Alleen en onvoorbereid. Omdat ze niets meer te verliezen heeft. Eerlijk, zonder opsmuk, ontwapenend en met veel humor en warmte vertelt Cheryl Strayed haar verhaal, waarin ze ontdekt hoe Wild het is om het leven te accepteren zoals het zich voordoet…

Dit vond ik ervan

Na al tijden geen boek meer te hebben gekocht en gelezen (behalve studieboeken) kocht ik in de kerstvakantie WILD van Cheryl Strayed. Een impuls, het boek stond op een standaard en was voor zover ik kon zien het enige exemplaar (of ik keek niet goed!). Aangetrokken door de titel, wandelschoen en “over jezelf verliezen, jezelf terugvinden en 1600 kilometer hiken”, verdween het in mijn tas.

Ik heb er van genoten. De avonturen die Cheryl beleefd tijdens haar wandeltocht op de PCT maakten het soms zo tastbaar alsof je het gevoel had, naast haar te lopen. De flashbacks op haar leven, de verwachtingen die ze had van de tocht over wat het met haar zelf zou doen of moest doen…en de conclussie zoals ze aan het einde ontdekt dat je het leven moet accepteren zoals het zich voordoet.

Dit schreven anderen over Wild

  • ‘Spectaculair en aangrijpend – een adembenemend verhaal.’ The New York Times
  • ‘Ik hou zoveel van dit boek dat ik niets liever wil dan er zo veel mogelijk over praten.’ Oprah Winfrey
  • ‘In Wild beschrijft Cheryl Strayed een eenzame tocht door het Amerikaanse westen, waarin ze zichzelf hervond en haar demonen bestreed.’ de Volkskrant
  • ‘Een intens eerlijk memoir over moeder en dochter, eenzaamheid en moed en opnieuw op je eigen benen leren staan.’ Vogue
  • ‘Een van de beste boeken die ik de afgelopen vijf tot tien jaar heb gelezen.’ Nick Hornby
  • ‘Petje af voor Cheryl die maandenlang door de bergen trok met een rugzak van ruim de helft van haar lichaamsgewicht.’ Op Pad
Boekinfo

Auteur: Cheryl Strayed | originele titel: Wild. From Lost to Found on the Pacific Crest Trail (2012) | 384 blz | ISBN 9789021015682

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.