Boeken

Een nieuw boekenrondje voor de zomer

illustratie boekenrondje voor de zomer

Hier is nog een nieuw boekenrondje voor de zomer. Ik vertel over de boeken die ik onlangs heb gelezen en welke ik op mijn e-reader heb gezet om in deze zomer te lezen.

Vandaag heb ik eerst de tijd genomen om een boek uit te lezen. Het was zó spannend, dat ik het niet kon wegleggen. Omdat de vakantie aanstaande is, heb ik vanmorgen ook mijn e-reader gevuld met boeken die ik tijdens mijn vakantie/deze zomer wil gaan lezen. Terwijl ik daarmee bezig was, kreeg ik gelijk inspiratie voor een nieuw blog. Zoek je nog een roman of thriller om in je vakantie te lezen, wie weet vind je dat wel in dit boekenrondje voor de zomer!

Deze boeken las ik recent

Hier zijn eerst de boeken die ik onlangs heb gelezen.

De hulp, Freida McFadden

Dit is hét boek dat me de afgelopen week in de greep hield. Een rollercoaster van een plot, zo één die je echt niet verwacht en die alles laat kantelen. Schokkend gewoon! Deze psychologische thriller gaat over Millie die hulp in de huishouding wordt bij de rijke familie Winchester. Ik ga niet te veel over de inhoud delen behalve dit:

‘Welkom bij de familie,’ zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne…’

Mijn tip: haal (of reserveer) het boek bij de bibliotheek of bestel gelijk!

Mevrouw Van Gogh, Caroline Cauchi

Om het uitlekken van een schandaal te voorkomen verhuist de Nederlandse Johanna Bonger in het jaar 1888 naar haar broer in Parijs. Ze groeit uit tot een graag geziene gast in de kunstwereld, zeker nadat ze trouwt met kunsthandelaar Theo van Gogh. Samen ontfermen ze zich over Theo’s broer Vincent, die tevergeefs een carrière als kunstschilder najaagt.

Vincent van Gogh sterft uiteindelijk berooid en anoniem. Decennialang kent niemand zijn werk, totdat zijn schoonzus na de dood van haar man de regie in handen krijgt. Johanna keert terug naar Amsterdam, met in haar koffers een groot aantal als waardeloos beschouwde schilderijen. Maar Johanna ziet wél iets in de kunstwerken. Vastberaden besluit ze alles op alles te zetten om ervoor te zorgen dat Vincents werk alsnog tentoongesteld wordt…

Dit boek zat bij een van de Bookchoice selecties van dit jaar. De roman is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik houd van de werken van Vincent van Gogh en het verhaal rondom deze kunstschilder. Daarom besloot ik dit boek te lezen. Ik had er niet veel verwachtingen van toen ik de eerste bladzijde omsloeg maar het was een boeiend verhaal. Vlot geschreven en erg onderhoudend en daardoor een boek die me een heerlijke leesuurtjes bezorgde.

Reminders of him, Colleen Hoover

Na vijf jaar in de gevangenis te hebben gezeten vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

‘Reminders of him’ (herinneringen aan hem) is een hartverscheurend, maar hoopvol verhaal van Colleen Hoover. Eindelijk kan ik nu zeggen: ‘Ik heb een boek van Colleen Hoover gelezen!’ Zij is de internationale bestsellerauteur van ‘It starts with us’ en ‘It ends with us’. Haar boeken vallen in het genre: moderne hedendaagse (literaire) fictie.

Ik had al meerdere keren over haar gehoord en gelezen, in diverse podcasts, tijdschriften en kranten. In de bibliotheek en boekhandel had ik al meerdere keren met boeken van haar in mijn handen gestaan, maar nooit meegenomen. Nu trof ik het: dit boek zat ook bij Bookchoice en was de drempel geslecht. Ik vond het een prachtig verhaal: ontroerend en aangrijpend. Ik wil nu nog een boek van haar lezen!

Deze boeken wil ik in de komende tijd lezen

Dit zijn de boeken die ik op mijn e-reader gezet. Ik heb ze gedownload uit het juni en juli-aanbod van mijn Bookchoice abonnement en via de online bibliotheek. Ik ben klaar voor een fijne leeszomer.

  • It starts with us – Colleen Hoover (fictie)

  • Camino – Anne Buist, Graeme Simsion (fictie)

  • De baai – Allie Reynolds (thriller)

  • Een nieuwe start op Futtingbrook Farm – Nicole May (feelgood)

  • Weerloos – Alice Turner (thriller)

  • Perfecte Wraak – Helen Fields (thriller)

Abonneer je en mis voortaan geen enkel (boeken)blog meer!

Ik hoop dat je genoten hebt van dit boekenrondje voor de zomer. Misschien vond je hierin een boek dat jij graag in je zomer(vakantie) wilt lezen. Vind je mijn boeken- en andere blogs leuk te lezen? Als je je abonneert op mijn blog, mis je geen enkel blog meer. Je bent als eerste op de hoogte van mijn nieuwe posts. Het enige wat je daarvoor hebt te doen is je e-mailadres achterlaten via de abonneerservice, deze vind je rechts in het menu of onderaan mijn website onder het kopje ‘VOLG JANNEKES WERELD VIA E-MAIL’.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.