Boeken

De boeken van Jenny Colgan zitten vol feelgood

jenny colgan

Ben ik er aan verslingerd? Ja, nee, geen idee. Maar leuk vind ik ze in ieder geval, de feelgood boeken van de Engelse schrijfster Jenny Colgan. In dit artikel heb ik de boeken uit alle series voor je op volgorde gezet.

Ik had ze willen bewaren voor echt in mijn vakantie, maar tja….in de afgelopen week heb ik ze al gelezen, de drie boeken uit de serie Cafe Zon & Zee (Mure Island). De boeken van Jenny Colgan zijn echte feel goodromans en lezen lekker weg. Lekker voor op vakantie of gewoon wanneer je er zin in hebt.

Eigenlijk las ik tot voor kort helemaal niet dit genre. Boeken van schrijfsters als Jill Mansell en Sophie Kinsella, ik vond er niet zo veel aan. Eind vorig jaar zat bij de Bookchoice selectie een boek van Jenny Colgan. Ik had nog nooit van haar en haar boeken gehoord. Omdat het een tweede deel van een serie was, besloot ik eerst deel 1 via de online bibliotheek te lenen. En oef wat las dat heerlijk weg, totale ontspanning!

Dit vind ik leuk vind aan de boeken van Jenny Colgan

Jenny Colgan schrijft levendig, beeldend en humoristisch. Al haar boeken spelen zich af in de meest afgelegen en gure gedeelten van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdpersonen zijn vrouwen die, ondanks allerlei tegenslag, het beste van hun leven maken. En natuurlijk met succes en de nodige romantiek. Vooral de afgelegen gebieden vind ik heerlijk en ik kan me er van alles bij voorstellen. Tijdens het lezen zou ik willen om op een eiland als Mure te wonen, in alle eenvoud en rust. Dat is, denk ik wat me zo aanspreekt in de boeken.

Volgens mij is het nog niet zo heel lang geleden dat Jenny Colgan in Nederland is ontdekt. Intussen zijn al heel wat boeken van haar in het Nederlands vertaald. De series bestaan vaak uit drie delen. Alle boeken zijn leuk te lezen maar aan het einde van een reeks heb ik soms ook wel even ‘genoeg’ ervan. Of dat ik het dan opeens ‘over the top’ vindt. Maar dat komt misschien door het feit dat ik het niet kan laten om in korte tijd alles achter elkaar te lezen.

De kleine bakkerij

Dit is de eerste serie die ik las. Het gaat over Polly die op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel verzeild raakt. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

 1. De kleine bakkerij aan het strand
 2. Zomer in de kleine bakkerij
 3. Winter in de kleine bakkerij (dit deel vond ik een beetje tegenvallen)

Café Zon & Zee (Mure Island)

Dit is de serie waarmee Jenny Colgan doorbrak en ook haar meest gelezen serie is. Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloze stranden en schitterende natuur. Na een hectisch bestaan in London keert Flora terug naar Mure en haar familie. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een café in een oud pandje aan de haven.

 1. Café Zon & Zee
 2. Het eindeloze strand
 3. Wintereiland
 4. Het eilandhotel

Het korte verhaal ‘een verre kust’ hoort ook bij deze reeks. Mijn tip is om deze te lezen na het eerste deel.

Happy Ever After

In 2021 kwam deze serie uit. Het eerste deel vond ik al veelbelovend. Het speelt zich af in het kleine dorpje in de Schotse Hooglanden.

 1. Op goed geluk
 2. Zoek de zon op
 3. Eindeloos dichtbij

Ineens zin gekregen om een van deze boeken(series) te lezen? Klik op de boektitel om gelijk te bestellen.

Andere boeken van Jenny Colgan

Hier zijn nog drie andere boeken die ik trouwens nog niet heb gelezen. Werk aan de winkel dus!

 • Hebbes!
 • Het Cupcake Café
 • Kus me!

Dit artikel bevat affiliate links, wat dat betekent lees je hier.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.