Eten

Quesedillas zijn lekker en snel klaar

quesedillas

Het is vrijdagmorgen, het weekend staat voor de deur. Vandaag deel ik een recept voor quesedillas, simpel te maken en gezond.

Quesedillas zijn voor de Mexicaanse keuken, wat tosti’s voor de onze zijn. Het is super gemakkelijk te maken. Als basis heb je wraps nodig. Ik vind het een ideaal gerecht voor doordeweeks.

Ik maak ze graag vegetarisch maar je kunt ook stukjes kip, rundvlees of vis gebruiken. Het recept dat ik hieronder deel vond ik op de website Lekker & Simpel, mijn favoriete receptensite. Ik gebruik dit recept altijd als basis maar ik varieer met de vulling. Zo vind ik het een ideaal gerecht restjes groenten mee op te maken.

Recept voor vegetarische quesedilla met champignons

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 4 wraps (ik gebruikte laatst vegan wortel tortilla wraps en dat werkt ook heel goed)
  • 200 gram champignons
  • 1 paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel bieslook
  • 1 theelepel tijm
  • snuf zout en peper
  • geraspte kaas
  • 4 eetlepels (demi) creme fraiche

in kleine blokjes gesneden groenten op snijplank

Zo maak je de quesedillas

Maak de champignons en paprika schoon en snijd ze daarna in kleine blokjes. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Doe een beetje olie en een klontje boter in een (hapjes)pan. Bak daarin de champignons, ui, paprika en knoflook voor 5-8 minuten samen met de kruiden.


Smeer de wraps in met een beetje creme fraiche. Verdeel de inhoud uit de (hapjes)pan over de wraps. Strooi wat geraspte kaas erover en vouw de wraps dubbel.

Mijn tip: maak de vulling niet te dik want anders valt bij het dubbelvouwen van je tortilla de helft van je vulling eruit. En je kunt daardoor de quesedilla niet goed dichtvouwen en aandrukken voor het bakken.

Doe een heel klein scheutje olie in een koekenpan en bak de 2 quesadillas tegelijk af in ongeveer 2-3 minuten per kant totdat de wraps goudbruin begint te kleuren en krokant wordt. Ze het vuur niet te hoog want de quesedilla kan gemakkelijk verbranden.

Serveer direct want dan smaken quesedillas (net als bij tosti’s) het lekkerst! Eet smakelijk!

Nog even dit: sinds kort zit ik op Spaanse les (de reden hoor je later!) Maar hierdoor heb ik mijn uitspraak gelijk verbeterd. Ik sprak de que van quesedilla uit als een lange klank: kee. Maar het is juist een kort: ke. En de u spreek je niet uit. Of je erop zat te wachten weet ik niet, maar nu weet je het en zit het in je hoofd!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.