Eten

Tabouleh uit De Groene Bakplaat

Kookboeken in de kast bij mijn zus

Deze week trappen we af met een gezond recept: regenboogtabouleh met avocado, radijs en granaatappel.

Ik ben een aantal dagen bij mijn zus. Zij heeft ook grotere kookboekencollectie dan ik en het is altijd leuk om in een aantal van deze boeken te snuffelen. Deze keer pakte ik De Groene Bakplaat, 75 groenterecepten uit de oven uit de kast. Het is een mooi geïllustreerd kookboek. Het is ook handig opgedeeld in twee delen; vegan en vega. Binnen elk deel is een onderverdeling gemaakt in bereidingstijd:

 • lekker snel – tot 30 minuten
 • iets meer tijd – tot 45 minuten
 • alle tijd – 1 uur of langer

In de categorie vegan – lekker snel vond ik het recept voor Regenboogtabouleh met avocado, radijs en granaatappel. Een recept voor 2-3 personen. Met 15 minuten voorbereidingstijd en 20 minuten oventijd. Tabouleh vind ik lekker maar eet het veel te weinig. Daarom noteer ik het recept gelijk voor mezelf en jou op mijn blog, dan is het altijd gemakkelijk terug te vinden!

Aan de slag

Je hebt nodig:

 • 200 gram bulgur
 • 250 ml kokende groentebouillon
 • 6 kleine trostomaten, fijn gesneden
 • geraspte schil en het sap van 1 biologische citroen
 • 25 gram verse koriander, fijn gesneden
 • 50 gram verse bladpeterselie, fijn gesneden
 • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
 • 1 theelepel zeezout
 • versgemalen zwarte peper
 • 4 lente-uitjes in ringetjes
 • 6 radijsjes, in dunne plakjes
 • 1 avocado, in dunne plakjes
 • pitjes van 1 granaatappel

Zo maak je de tabouleh

Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.

Roer de bulgur, kokende bouillon, tomaten en geraspte citroenschil en een braadslede door elkaar en zet het geheel 20 minuten in de oven. Haal het daarna uit de oven, roer door en laat het vervolgens 5 minuten uitstomen. Roer dan het citroensap, de koriander, peterselie, olijfolie, het zout en de zwarte peper erdoor.

Proef, voeg als je het nodig vindt nog wat zout en peper toe. Roer de lente-uitjes en radijsjes erdoor. Leg tot slot de avocadoplakjes erop en bestrooi alles met de granaatpitjes. Serveer het warm of op kamertemperatuur. Dit gerecht is ook de volgende dag nog lekker, als lunch bijvoorbeeld. Dit laatste lijkt mij ideaal voor als er een restje over is.

Cover van het kookboek De Groene Bakplaat waar het tabouleh recept uit komt.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.