Eten

Doordeweeks koken: snel én lekker!

doordeweeks koken mealprepping recepten lekker en snel

Doordeweeks koken Bas en ik afwisselend. Ik vind koken leuk. In weekenden wil ik me wel eens wagen aan recepten die meer tijd vragen. Doordeweeks wil ik er niet al te veel tijd aan spenderen maar ik houd wel van gezond, vers én lekker eten.

Weekboodschappen en meal prepping

Aan het einde van elke week maken we een weekmenu en stellen we aan de hand daarvan de boodschappenlijst op. Zo besparen we en nog belangrijker: we verspillen zo geen eten. We rekenen ontbijt altijd en vaak ook de lunch mee. Als we doordeweeks salades eten als lunch willen we daarvoor nog wel eens verse ingrediënten halen op de weekmarkt.

We koken meestal 4 porties zodat we per maaltijd extra porties over houden voor een ander moment. En in het weekend kook ik vaak nog eens een complete maaltijd. Meal prepping dus! Ik vind het ideaal. Zeker na een intensieve werkdag en/of omdat we er ’s avonds nog iets te doen is. Of gewoon omdat we geen zin hebben in al die fuzz in de keuken. Dan trekken we gewoon de diepvries open, en voilà! Voordeel is dat je dus altijd gezond, vers én lekker eet!

doordeweeks koken mealprepping
Dit weekend maakte ik dit recept uit het meal-planning kookboek van Chickslovefood

Ik vind afwisseling in wat ik eet fijn maar er zijn ook mensen die altijd hetzelfde eten. Daar is iets voor te zeggen maar het past niet bij mij. Alhoewel ik wel vaak hetzelfde neem voor ontbijt! Overnight oats, havermoutpap of magere kwark met muesli en fruit

Lekker en simpel

Terug naar doordeweeks koken! Ik vind het leuk om nieuwe recepten te proberen maar ik val ook graag terug op oud en vertrouwd! Recepten uit die laatste categorie haal ik vaak uit het kookboek van Karin Luiten of uit Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar.

Maar ik vind ook veel inspiratie op de website/blog Lekker en Simpel van Jorrit en Sophie. Zij delen dagelijks een recept en/of artikel zoals een weekmenu. Ze maken alleen maar lekkere en simpele gerechten die vaak ook nog eens snel klaar zijn. Super handig als er geen geprepte maaltijd meer is!

Extra handig vind ik dat hun recepten vaak voor 1 of 2 personen zijn geschreven. Je kunt zoeken op ingrediënten, thema’s of type maaltijd. Hartstikke handig.

Mijn favoriete recepten van Lekker en Simpel

Tot nu toe vind ik alle recepten/maaltijden die ik op Lekker en Simpel heb gevonden, stuk voor stuk lekker. En ze staan echt in 30 minuten of nog sneller op tafel. Dit zijn 6 van mijn favorieten. De über-favorieten heb ik gemarkeerd met *****

Snelle paprikasoep

Griekse linzensoep *****

Tomatenrisotto met rucola *****

Vegetarische burritobowl *****

Plaattaart met groenten en feta (hier kun je eindeloos op variëren en vind ik ideaal voor het weekend!)

Gezonde choco muffins

Tot zover mijn ideeën over meal prepping, doordeweeks koken en tips. Hoe pak jij het aan? Een beetje net als ik of heb je Hoe doe jij je boodschappen en

Blank blackboard - quinoapap - recept

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.