Boeken Eten

Het grote zónder pakjes&zakjes kookboek

kookboek zonder pakjes&zakjes karin luiten cover

Het grote zónder pakjes&zakjes kookboek is een kookboek die ik niet ongenoemd kan laten. Ik blog niet vaak over kookboeken maar over het grote zónder pakjes&zakjes kookboek moet ik gewoon schrijven!

Klaar met pakjes en zakjes

Ik weet niet hoe jij het hebt maar ik ben klaar om nog met pakjes en zakjes te koken. Het is natuurlijk handig en snel maar realiseer je je hoeveel ellende daar in zit? In het grote zónder pakjes&zakjes kookboek, laat Karin Luiten dat koken zonder pakjes&zakjes de beste manier is om overbodige conserveermiddelen, smaakversterkers en kleurstoffen te vermijden. Karins credo:

Weg met de jojodieetboeken en gehypte superfoods. Gezond en toch lekker koken was nog nooit zo makkelijk. Het recept is oersimpel: gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga zelf aan de slag. Terug naar gewoon gezond eten zonder gedoe. Want je leeft lekkerder en voelt je beter zónder instant aardappelpuree, mixpoeders vol zout, suiker en smaakversterkers, prefabhutspot uit een bakje en voorverpakte maaltijdsalades met een houdbaarheid van drie maanden. Allemaal nergens voor nodig.

Kookboek om te zoenen

Het kookboek kreeg ik cadeau van vriendin Iris nadat ik het kookboek bij haar op de eettafel had zien liggen.

Het is een vrolijk kookboek in rood en wit, mooie fotografie van de recepten en leuke illustraties. Het is een mooi basisboek en tegelijkertijd heel veelzijdig: soep, saus, aardappel, salades & erbij, pasta, rijst & noedels, kip, vlees, vis, vega, toetjes, gebak, broodbeleg en een gewéldige toegift (bounty’s!).

kookboek zónder pakjes en zakjes karin luiten

Ik heb al verschillende recepten geprobeerd (en een aantal flink herhaald, zo lekker) zoals de spaghetti carbonara, Hollandse erwtensoep, snelle viscurry, aardappelpuree, rode paella, Italiaans tomatenstamppotje, tagliatelle met roomsaus, Chinese kip uit de braadzak en boterkoek met gember & sinaasappel.

Stuk voor stuk rijk van smaak, gezond en erg lekker! Koken zonder pakjes, is echt niet moeilijk of een gedoe. Het geeft ook veel meer voldoening en dat zorgt bij mij voor nog meer enthousiasme bij het koken! Steevast bij het opstellen van de wekelijkse boodschappenlijst, ligt het kookboek erbij!

Koken met Karin

Culinair journalist Karin Luiten (alias Koken met Karin) timmert al tien jaar aan de weg met haar website kokenmetkarin.nl en weblog koken.blogo.nl. Ook kookt, schrijft en illustreert ze voor diverse tijdschriften en heeft ze een populaire antipakjesrubriek in dagblad Trouw.

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.