Boeken Eten

5 kookboeken die ik geweldig vind

5 kookboeken

Vandaag een lijstje met 5 kookboeken die ik geweldig vind! Ik ben niet het type dat zelf experimenteert in de keuken, alhoewel ik met restjes eten soms best leuke dingen in elkaar weet te draaien. Ik kook graag op aangeven van mensen die weten wat ze doen! Volgens plan, volgens recept: kortom uit een kookboek! En niet onbelangrijk: ik kook graag puur met verse producten, liefst seizoengebonden, biologisch én zonder pakjes en zakjes! En ook wil ik niet al te lang in de keuken staan. Ik zit liever langer aan tafel te genieten van een bord goed eten!

1 – Het grote zónder pakjes&zakjes kookboek

Ik weet het! Over het grote zónder pakjes&zakjes kookboek heb ik je al verteld. Op dit kookboek van Karin Luiten grijp ik de laatste tijd steeds vaker terug. Puur omdat ik gezonder en meer puur wil koken. Karin laat zien hoe je dit snel en gemakkelijk kan. Elke week probeer ik een nieuw recept uit haar kookboek te koken, of ik ga op herhaling omdat het gerecht gewoon zo lekker is!

2 – Appeltaart

Jaaa! Ik weet het! Ook over Appeltaart heb ik al eerder de loftrompet uitgestoken. Vroeger vond ik een appeltaart maken eigenlijk een heel karwei en toen maakte ik ze ook nog met een pakje (ja, das war einmal!). Janneke Philippi, de schrijfster van Appeltaart, heeft me overtuigd dat een appeltaart bakken helemaal niet moeilijk is. Dit fantastische bakboek staat vol heerlijke appeltaarten, cakes en koeken. Een appeltaart past altijd, bij verjaardagen, als toetje, bij gezellige visites of gewoon omdat we er zin in hebben!

3 – Jamie in 15 minuten

Ik zeg het maar gelijk; die 15 minuten lukken mij nooit en vaak ziet mijn kleine keuken er na die tijd uit alsof deze ontploft is. Dat neemt niet weg, dat koken met Jamie me altijd veel lol geeft. Soms lijkt een recept een uitdaging maar het valt altijd mee. Jamie vind ik een geweldenaar als het gaat om smaken. Citroenen lijken zijn handelsmerk omdat je voor bijna elk recept wel eentje nodig hebt! Elk recept uit Jamie in 15 minuten resulteert in een feestje op het bord! Smullen tot en met de laatste hap! Vaak heb ik tijd nodig voor Jamie en bewaar ik zijn recepten vaak voor het weekend. Ook hier het credo: puur en gezond.

4 – Bill Granger. Easy

Kalmpjes aan, dat is het motto van de tv-kok Bill Granger. Hij vindt dat je ontspannen om moet gaan met lekker eten. Zo hoort het! Met verse producten uit de voorraadkast en koelkast een goede maaltijd op tafel zetten zonder al te veel gedoe en zeker geen stress na een drukke (werk)dag. In Easy vind je 100 simpele ideeën voor lekker (stressloos) eten. Daar waar je bij Jamie nog wel eens op pad moet voor een aantal ingrediënten, maakt Bill je het een stuk gemakkelijker. En qua smaak doet hij niet onder voor Jamie.

5) Simply Nigella

Nigella Lawson is terug en hoe! Met feel good food zoals we van haar gewend zijn maar dan wel licht-luxe én puur. Geen nepvoedsel maar zuiver eten. Ik heb een tijdje op het kookboek moeten wachten. Wat ik vaak doe is een kookboek eerst ’testen’ door het te lenen uit de bibliotheek. Door dan een aantal gerechten te proberen en als ik echt denk: ” yes!”. Pas dan komt het kookboek bij mij op de plank. Simpy Nigella moet wat dat betreft zich nog even bewijzen. Dat ik haar toch in mijn lijstje zet heeft een reden. Eind vorig jaar zag ik haar op de BBC de sterren van de hemel koken in Simply Nigella.

In haar kookprogramma zag ik mijn ‘ingrediënten’ voorbij komen: vers, puur en niet te moeilijk. Dit weekend zal het zich bewijzen maar ik ben er niet bang voor.

Zoveel kookboeken

Dit zijn mijn favoriete vijf kookboeken op dit moment. Heb je een goede tip voor mij, laat het me dan weten door een reactie achter te laten. Ik hoop dat ik op mijn beurt jou geïnspireerd heb met mijn lijstje kookboeken.

Omdat er elk jaar weer de prachtigste kookboeken uitkomen, zal ik later nog eens een blog over kookboeken schrijven!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.