Boeken

Zonder Suiker – Anne Marie Reuzenaar

zonder suiker Anne Marie Reuzenaar

Stop de verslaving, word gezonder. In 28 dagen suikervrij! Met recepten om meteen te starten. Een mooi en informatief boek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Suiker is de gevaarlijkste drug

Dit zegt Paul van der Velpen, directeur GGD in Amsterdam en staat op de cover van het boek van Anne Marie Reuzenaar.

Suiker werkt verslavend

Suiker werkt verslavend en leidt tot allerlei gezondsheidsproblemen. Toch blijven we er veel van gebruiken. Hoe kan dat? Het antwoord daarop is heel eenvoudig: we zijn gek op zoet en daar maakt de voedingsindustrie handig gebruik van door aan allerlei, ook hartige, producten suiker toe te voegen. Zo krijgen we ongemerkt ook veel verborgen suikers binnen. Dat suiker slecht is voor je gebit en dat je er dik van kunt worden , weet iedereen. Maar dat het verslavend is en kan leiden tot vermoeidheid, snelle veroudering, stemmingswisselingen en een slechte weerstand is minder bekend.

Gelukkig kan het anders. Zonder Suiker laat zien hoe. Behalve dat het inzicht geeft in de effecten van ‘slechte’ suikers, helpt dit boek je – in 28 dagen – het roer om te gooien. Ook laat het zien he je suiker kunt vervangen. Zonder Suiker bevat meer dan 120 heerlijke recepten voor elk moment van de dag.

Ontdek dat suikervrij eten, puur, lekker én goed is voor lichaam en geest! Ervaar dat je je in korte tijd gezonder, opgewekter en energieker gaat voelen.

Wie is Anne Marie Reuzenaar?

Anne Marie Reuzenaar is orthomoleculair voedingsdeskundige. Ze geeft workshops en heeft een praktijk waar ze mensen met diverse gezondheidsklachten behandelt. Ze heeft intussen 6 kookboeken op haar naam staan, waaronder het succesvolle Het heden ik kookboek. Kijk ook eens op haar website.

Dit vind ik van Zonder Suiker

Als je mijn blog minder suiker, voel je beter hebt gelezen, dan heb je al gezien dat ik dit boek een echte eye-opener vind. Het is zoals de recensie van Grazia is: ‘Geen zoethoudertje, mar een gepeperde wake-up call’. En zo is het. Het boek is 2-in-1: informatief en een kookboek.

Als eerste gaat Anne Marie Reuzenaar in op de geschiedenis van suiker, vertelt wat suiker is en wat de gevolgen van (te) veel suiker is op je gezondheid. Gevolgd door hoofdstukken over suikervervangers, suikervrij eten in de praktijk, zonder suiker & kinderen, zonder suiker & bewegen. Als laatste dag- en weekmenu’s bij elke fase: ontwennen, ontgiften en vervangen. Er staan heel veel leuke én lekkere recepten in. Aan de havermoutpap, quinoapap en de courgettecake met appel heb ik al eens een blog gewijd.

Niet alleen vind ik het stappenplan handig met de dag- en weekmenu’s maar ook het overzicht van gezonde suikervervangers, en de 10 gouden puur-gezondtips.

In het boek word je zeker niet de les door Reuzenaar gelezen. Toen ik eenmaal begonnen was, werd ik gegrepen door het onderwerp en viel ik van de ene in de andere verbazing. De wake-up call! Met als gevolg dat ik echt aan de slag ben gegaan. Niet het stappenplan gevolgd: ik heb mijn eigen plan getrokken met dit boek als basis én met succes. Voor wie gezonder wil leven en vooral wil letten op minder suiker, is dit een heel mooi informatief boek.

Trouwens is het vervolg Zonder suiker kookboek even goed!

Boekinfo

Auteur: Anne Marie Reuzenaar
1e druk: april 2013
176 blz.
ISBN 9789021553313

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.