Eten

Heavenly havermoutpap

havermoutpap

Het is maandag. Een nieuwe week gaat van start. En die willen we goed beginnen, toch? Dat doe ik met deze supergezonde en lekkere havermoutpap!Het is een van mijn favoriete ontbijtjes en anders dan bij de quinoapap, is deze superhavermoutpap in no-time klaar. Ik eet het zeker 2 keer in de week en ik vind het heerlijk smaken: heavenly! Het klinkt misschien gek, maar alleen al het klaarmaken van dit ontbijt zorgt voor een goede zin in de dag.

Havermout is supergezond. Het is rijk aan vitamine B1, fosfor, magnesium, eiwitten en vezels. Door de lager GI van havermout krijg je minder pieken in de bloedsuikerspiegel. Daarnaast is het ook nog heel goed voor je cholesterol en je darmen. En nog belangrijker: het is een ontbijt zonder suiker. Ook dit recept komt uit het boek Zonder suiker van Anne Marie Reuzenaar. Waarom probeer je het niet eens uit?!

Havermoutpap voor één persoon

  • 225 cc melk (soja-, rijst-, haver-, amandel- of koemelk)
  • 45 gram suikervrije havermout
  • snuf gemalen kardemom of kaneel
  • stevia, gerstemoutstroop of rijststroop naar smaak
  • eventueel: 2 fijngesneden Medjoul-dadels en wat uitgeperste gemberwortel

Breng in een steelpannetje de melk aan de kook en voeg havermout en kardemom of kaneel toe. Breng opnieuw aan de kook en laat ongeveer 3 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de havermout gaar is.  Voeg naar smaak stevia of andere zoetmiddel toe en eventueel de fijngesneden dadels en gember.

En klaar is je gezonde start van de dag!

Zelf voeg ik nooit stevia of een ander zoetmiddel toe. De medjoul-dadels zijn erg zoet en 2 dadels zijn echt meer dan voldoende. De gember zorgt voor een frisse bite maar daar moet je van houden. Trouwens kun je deze havermoutpap ook als lunch eten dan kun je de rest van de dag er tegenaan!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.