Weekend favorieten

Weekend favorieten: oranje, rood en bananenbrood

weekend favorieten

Oranje. Ik vind het een mooie vrolijke kleur. Als ik aan oranje denk, denk ik aan sinaasappels, herfst, pompoenen, goudsbloemen, Oranje-boven… Oranje is een mengkleur tussen rood en geel. En laten al die kleuren nu in de afgelopen week steeds meer in het nieuws zijn. Toen ik vanmorgen nadacht over dit blog, voelde ik een grote behoefte om er over te schrijven.

Zo woon ik sinds een aantal dagen ineens in een code oranje gebied. Zorgelijk. Want oranje kan nu zomaar rood worden… Tot en met deze zomer zaten we ‘vrij goed’ in onze regio in tegenstelling tot andere delen van Nederland. Niet dat ik naïef ben, dat ik denk dat Covid-19 een ver-van-mijn-bed-show is. Integendeel. Ik ben me er erg van bewust. Maar toen ik hierover een melding zag op mijn telefoon, dat deed me wel even wat. Het geeft een onbestemd gevoel: “Wat staat ons in de komende weken te wachten?”

Corona is nooit ver weg. Altijd komt het terug in de dagelijkse gesprekken. Soms als ik onderweg ben en de zon schijnt en ik zie de mensen op straat en in hun huizen, dan lijkt het alsof er niets aan de hand is. En dat is juist het verraderlijke van het virus! Kortom, het zijn en blijven enerverende tijden. En dan is het soms best moeilijk je te focussen op de mooie dingen in het leven. Als ik merk dat ik me door al het corona-nieuws overweldigd voel, probeer ik afleiding te zoeken. Als jij ook die momenten hebt, verzet dan je zinnen en ga iets leuks doen. Laten wij dat nu ook maar doen, en dank je wel voor je luisterend oor!

En nu snel door naar de weekend favorieten

Mijn ontbijt dit weekend!

Ik kan hier heerlijk bij dagdromen. Jij hopelijk ook!

Dit ROOD vind ik beter!

Ik ben helemaal weg van deze Nordic Rituals.

65 dingen die deze minimalist niet in haar keuken heeft (no. 1 gaat dit weekend bij mij de deur uit)

In dit boek ben ik begonnen en lees daarnaast ook nog dit boek, én deze!

WIDM vind ik leuk, maar eigenlijk vind ik het napraten nog leuker!

Kijk! Deze quote in oranje letters maakt me dan weer blij! Ik denk dat dit heel gemakkelijk is om te doen! Ik ga mijn best er voor doen, jij toch zeker ook?

weekend favorieten weekend oranje
bron: @juliet_bro / Pinterest

Dat waren de weekend favorieten al weer! Met een kop koffie stap ik nu mijn tuin in om de frisse herfstlucht op te snuiven. En daarna ga ik de schuur opruimen. Daarmee verdwijnt vanzelf de laatste chaos uit mijn hoofd. Wat jij dit weekend ook gaat doen, ik wens je veel plezier.
XO, Janneke