Reizen

Bloem op de taart: lekkere taartjes & koffie

Bloem op de taart koffiebar patisserie bakkerij

Bloem op de taart is een super leuk koffie-adresje dat ik afgelopen weekend heb ontdekt in Zutphen.

Afgelopen weekend was ik opnieuw on tour. En deze keer met mijn vriendin Winanda. We hadden twee ontzettend fijne dagen samen in de Achterhoek. Zo fietsten we door deze mooie streek. En ook struinden we door de mooie straatjes in Zutphen. Maar we zijn ook goed in pauzes houden. En dat doen we graag op leuke adresjes, en die vind je vaak net even buiten de gebaande paden.

Op zaterdag fietsen we vanaf ons overnachtingsadres via een leuke route naar Zutphen. Aan de rand van het stadshart stopten we in de Laarstraat. Hier op nummer 22 zit koffiebar en patisserie ‘Bloem op de taart’. Het is een kleine koffiebar met een aantal tafeltjes binnen. Verder zijn er buiten voor de zaak een paar zitjes.

bloemen op de taart interieur

Binnen bij Bloem op de taart kozen we uit de vitrine een lekkere tartelette (met citroen en frambozen). En we bestelden er een cappuccino bij. Aan de taartjes en al het andere lekkers in de vitrines en potten zie je direct dat hier met liefde wordt gebakken.

Bloem op de taart cappuccino tartelette
Tartelette met frambozen & cappuccino

De tartelettes waren verrukkelijk! En we kregen bij de heerlijke cappuccino’s ook nog een blokje home-made fudge gepresenteerd. Alles was erg jammie! Daarom kochten we na onze koffiebreak ook nog lekkere koekjes voor het thuis.

Toen ik weer thuis was, heb ik de website van Colette van Deijzen, de onderneemster achter Bloem op de taart opgezocht. En daar loopt je letterlijk het water van in de mond. Zij maakt de lekkerste en mooiste taarten.

Bloem op de taart: een feestje op Instagram

Mooie taarten vragen natuurlijk ook om mooie fotografie. Het Instagramaccount @bloemopdetaart is dan ook om van te watertanden. Ik word altijd heel erg vrolijk van dit soort foto’s!

Instagramaccount @bloemopdetaart
Foto-impressie Instagramaccount @bloemopdetaart

Volg @bloemopdetaart en je bent verzekerd van een heerlijke dosis zoet in je feed! Ga je binnenkort in Zutphen, neem dan de tijd om langs te gaan bij dit echt leuke en pure adresje. Het is de moeite van het omlopen of omfietsen zeker waard!

Koffie-adresjes in mijn stad

Heb je al mijn favoriete koffie-adresjes in Groningen ontdekt? In dat geval, zet ik ze nog eens op een rijtje voor je.

La Bottega di Amore e Putipu (hier serveren ze Italiaanse koffie en eigen gemaakte Italiaanse lekkernijen!)

5 x koffie drinken in Groningen

Koffie drinken in Groningen: 3 nieuwe adresjes