Reizen

Koffie drinken in Groningen: 3 nieuwe adresjes

Vandaag dronken Bas en ik koffie op een voor ons nieuw adresje in Groningen. Met een cafe latte  en met uitzicht over de Vismarkt en Guldenstraat, had ik ineens weer stof voor een nieuw blog! Zie het als een vervolg op mijn blog 5 x koffie drinken in Groningen.

Cappuvino

Op de hoek van de Vismarkt-Guldenstraat zit sinds 2017 Cappuccino. Van buiten ziet het er mooi uit en dat is het van binnen ook. Vandaag waren we er voor het eerst, eindelijk! Deze leuke jazzy koffie- en wijnbar bestaat uit drie etages. Bij binnenkomst loop je direct langs een prachtige bar met daarin een vitrine met lekkere gebakjes. Je hebt verschillende leuke zitjes, langs het raam met uitzicht over de Vismarkt. Of aan een hoge tafel of op de mooie kleine fauteuils. Het is hier gezellig, de bediening is hartelijk en de koffie smaakt goed. We lunchten hier ook. Lekkere soep en de flatbread met smeerseltjes is ook een aanrader! Hier komen we zeker terug!
Vismarkt 1 | Groningen

e mooie bar van koffie- en wijbar Cappuvino (bron: Cappuvinco)
De mooie bar van koffie- en wijnbar Cappuvino (bron: Cappuvinco)

Palazzo Coffee

Wij komen graag bij het kleine en gezellige Palazzo Coffee. Hier kun je je even heerlijk onttrekken van de drukte van de stad. De koffie is erg goed en je krijgt er altijd een klein glaasje advocaat met slagroom bij. Dat maakt koffie drinken bij Palazzo altijd een klein feestje! Palazzo behaalde in de Koffie Top 100 2017 de 34e plek. Nog twee extra plussen: er is een leuk (verwarmd) terras én ze serveren heerlijke cakes en taartjes van de bekende Groningse banketbakker Jullens.
Zwanestraat 19 | Groningen

Elmer’s

Net even buiten het centrum vind je Elmer’s, een vrolijke plek voor koffie, lunch maar ook voor een zeer goede high tea! Die laatste kan ik je persoonlijk aanraden. Elmer’s kent een sociale insteek:  hier werken mensen met een verstandelijke beperking in de bediening. Let op: op zondag en maandag gesloten!
Nieuwe Ebbingestraat 62 | Groningen

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.