Leefstijl

Netflix: 11 van mijn favoriete series

Netflix series Janneke kijken

Netflix vind ik echt geweldig. Kijken wanneer het mij uitkomt. Maar ook datgene kijken wat ik de moeite waard vind. Soms kan ik een tijdje bingewatchen en dan ook weer tijden niet. Na de mooie zomer buiten, ben ik nu weer wat meer binnen te vinden. En gun ik me al wat meer Netflix-me time. Met collega’s en vrienden wissel ik regelmatig kijktips uit. Maar vandaag doe ik dat met jou. Kun je wat nieuw binge-materiaal gebruiken? Dit zijn 11 series die ik nu de moeite van het kijken waard vind. Welke series kijk jij? Laat je jouw tips voor mij achter via een reactie? Thanks!

Misdaad en spanning

Net zoals ik graag spannende boeken lees, kijk ik ook graag thriller- en misdaadseries.

1. Undercover (2019 | 2 seizoenen)

Vanaf 6 september a.s. begint het tweede seizoen van de Nederlandse serie Undercover met Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers in de hoofdrollen. In het eerste seizoen infiltreren twee undercoveragenten in de organisatie van een drugsbaron en doen zich voor als stel op de camping waar hij zijn weekenden doorbrengt. Het eindigt met een cliffhanger dat gelijk de brug slaat naar het nieuwe seizoen. Ik verwacht ook nu weer veel actie en spanning in het nieuwe seizoen. Ik zit er al klaar voor, en jij?

2. Nero à meta (2018 | 1 seizoen)

Een ervaren inspecteur moet zijn eigen vooroordelen en verleden onder ogen zien als hij samen met een veelbelovend groentje een reeks moorden in Rome onderzoekt. Deze onderhoudende Italiaans misdaaddrama moet je echt wel kijken met Italiaanse audio, anders lijkt het nergens op!

3. Peaky Blinders (2013 | 5 seizoenen)

Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Vorig weekend begonnen met kijken en nu zitten we al in seizoen 3!

Comedy

4. Grace & Frankie (2015 | 6 seizoenen)

De deftige Grace en de excentrieke Frankie zijn verre van vrienden, maar als hun echtgenoten op elkaar verliefd worden, begint tussen hen ook een vriendschap. Met Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Sheen en Sam Waterston in de hoofdrollen. Heel erg grappig, en ook fijn dat iedere aflevering een half uurtje duurt!

5. After life (2019 | comedy | 2 seizoenen, een 3e seizoen is bevestigd)

Een schrijver voor een krant probeert de dood van zijn vrouw te verwerken. Hij verandert in een norse man om zo de mensen die hem willen helpen op een afstand te houden. De Britse komiek Ricky Gervais schreef de serie en vertolkt ook de hoofdrol. After Life is een serie vol zwarte humor en drama. Het bezorgt mij tranen van het lachen maar ook van ontroering.

Politieke drama’s op Netflix

6. Borgen (2010 | 3 seizoenen)

Birgitte Nyborg wordt na een reeks schokkende gebeurtenissen de eerste vrouwelijke premier van Denemarken.

Sinds deze zomer is Borgen beschikbaar op Netflix. Toen de serie net uitkwam in 2010, zag ik het al via de publieke omroep. En nu kan ga ik het binnenkort nog eens kijken! Ik vind het één van de beste politieke drama’s ooit. Als je House of Cards hebt gezien en leuk vond, vind je dit vast ook wel wat. Borgen is écht heel goed!

7. The Crown (2016 | 3 seizoenen)

The Crown onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven.

Dit is een serie waar ik voor thuis zou blijven (maar dat hoeft niet met Netflix). Seizoen 4 is vanaf 15 november aanstaande! Een geweldig historisch drama met een ijzersterke cast. Claire Foy (S1+2) en Oliva Colman doen het perfect als Elizabeth.

Feelgood

8. Sweet Magnolias (2020 | 1 seizoen, 2e seizoen is bevestigd)

Sweet Magnolias vertelt het verhaal van de vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue. Ze helpen elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrières in het zuidelijke stadje Serenity.
Een heerlijke feelgood gebaseerd op de boeken van Sherryl Woods waarover ik in deze post schreef.

9. Chesapeake Shores
(2016 | romantische dramaserie | 4 seizoenen)

The O’Briens in Chesapeake Shores (bron: hallmarkchannel.com)

Chesapeake Shores (Hallmark Channel-productie) is een feel-good serie en het gaat vooral over dat familie belangrijk is. De familie O’Brien is in de loop van de jaren uit elkaar gegroeid. Dit verandert wanneer Abby in Chesapeake Shores komt wonen en vader Mick zijn kinderen (Abby, Jess, Bree, Nick en Connor) allemaal weer onder 1 dak heeft sinds jaren. Oma Nell is de verbindende factor en heeft vaak wijze woorden of adviezen. Er is romantiek, beetje actie, maar ook ruzie en meningsverschillen, maar natuurlijk komt het allemaal goed.

Net als Sweet Magnolias een heerlijke bingewatch-serie. De serie is opgenomen op Vancouver Island en zorgt daarvoor voor prachtige beelden! Een vijfde seizoen is in de maak.

Sport en reality

10. Formula 1: Drive to survive (2019 | sportdocumentaire | 2 seizoenen)

Formula 1: Drive to survive is misschien een vreemde eend in de bijt in mijn rijtje favorieten. Maar ik vind Formule 1 een interessante sport om te volgen. in deze serie worden de levens van coureurs, managers en teameigenaars – zowel op als buiten de racebaan gevolgd. Het geeft een mooi inkijkje in de wereld achter deze snelle en harde sportwereld.

11. Win the wilderness (2020 | 1 seizoen)

Zes Britse stellen moeten bewijzen over de overlevingsvaardigheden te beschikken om een bijzonder huis te winnen, diep in de uitgestrekte, woeste wildernis van Alaska.

Deze realityserie zag ik afgelopen winter al op de BBC maar kwam daarna vrij vlot op Netflix beschikbaar. Het is een avontuurlijke maar ook boeiende en zo nu en dan ontroerende realityserie. Met natuurlijk ook prachtige natuurbeelden van Alaska. Als je van avontuur en reizen houdt, voeg deze serie dan toe aan je kijklijst.

Netflix BBC Win the Wilderness Alaska