Leefstijl

Deze series zijn op dit moment mijn favoriet

televisie retro bij artikel over series kijken

Het is weekend. Anders dan gepland zijn er deze week geen favorieten om met je te delen (volgende week weer) maar wel tv-series. Het is al weer een tijd geleden dat ik een lijstje daarover met je deelde. Daarom vandaag – voor de fun – een nieuwe lijst met series (in willekeurige volgorde) waarmee ik me nu en in de afgelopen maanden mee vermaak.

1. Parks and Recreation

December en januari gingen op aan 7 seizoenen Parks and Recreation, een Amerikaanse comedy uit 2009. Het gaat over de belevenissen van de medewerkers op de afdeling Parken en Recreatie in Pawnee, Indiana in de Verenigde Staten. Centraal staan de gemeentelijke bureaucratie, vriendschap en de balans tussen privé en carrière. De hoofdrol, die van de ambitieuze en goedwillende bureaucraat Leslie Knope, wordt geweldig vertolkt door Amy Poehler, ook met Rob Lowe en Chris Pratt.

Super grappig en dus vermakelijk. Elke aflevering duurt zo’n 20-30 minuten dus op een avond bingewatch je vlot een aantal afleveringen achter elkaar. 😃. Gezien via Amazon Prime.

2. Young Wallander

Deze misdaadserie kijk ik nu op Netflix. Gebaseerd op de boeken van Henning Mankell over politie-inspecteur Kurt Wallander. Er zijn in de loop van de jaren meerdere tv-series rondom Wallander gemaakt. De Zweedse versie vind ik het sterkst maar deze over de jonge Wallander zit ook goed in elkaar. Mooie gefilmd.

3. BuZa

Deze dramaserie (NPO) gaat over een minister van Buitenlandse zaken van Nederland, Maarten Meinema en de medewerkers op zijn ministerie. Meinema is naar Nederland gehaald om de plotseling overleden minister per direct op te volgen. Omdat hij lang in het buitenland is geweest moet hij nog wennen aan de politiek en aan de ambtelijke mores op het ministerie. De voorgangers van Maarten Meinema hebben verschillende politieke lijken in de kast achtergelaten, die er nu een voor een uitvallen. Daarbij wordt Meinema geplaagd door persoonlijke problemen, zoals zijn alcoholgebruik dat hij sinds de dood van zijn vrouw moeilijk kan beheersen.

Mooie vertolking van Kees Prins en met 4 afleveringen vind ik deze serie veel te kort!

4. Sweet Magnolias

Begin februari kwam seizoen 2 van deze Netflix-serie online. Niet hoogdravend maar als feelgood prima te verteren. Over Sweet Magnolias de boeken en serie schreef ik al eerder dit artikel.

5. Ted Lasso

Ted Lasso, een American football trainer op een universiteit in Kansas, wordt ingehuurd om een professioneel voetbalteam in Engeland te coachen, ondanks dat hij geen ervaring heeft met het Engelse ‘soccer’. Vol humor, ongecompliceerd en licht. Een van de betere series die ik heb gezien in de afgelopen tijd. Ted Lasso is een reden om Apple TV te nemen.

6. Hawkeye

Voormalig Avenger Clint Barton, alias Hawkeye heeft een schijnbaar eenvoudige missie: zijn familie bezoeken voor Kerstmis. Maar wanneer een dreiging uit zijn verleden opduikt, werkt Hawekye met tegenzin samen met Kate Bishop, een 22-jarige bedreven boogschutter en zijn grootste fan, om een criminele samenzwering in New York City te ontrafelen.

Geweldig leuk en onderhoudend, en natuurlijk vol actie én humor. Maar je moet wel van de actiehelden van Marvel Studios houden! Te zien op Disney+ en daar zijn ook de Marvel films en andere series te zien.

7. Undercover (seizoen 3)

In dit seizoen is Bob wegens wangedrag ontslagen bij de politie en heeft hij een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen. Ferry komt vrij, maar ziet dat zijn plek aan de top van de xtc-wereld is ingenomen door een sterkere en sluwere bende die geleid wordt door het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Patrick Diericks doet Bob een voorstel: hij kan zijn rechtszaak laten verdwijnen als Bob opnieuw undercover gaat en als burgerinfiltrant de verrader weet te ontmaskeren in de bende van Serkan. Bob neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan in een poging zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Maar dan stuit hij op Ferry Bouman…

Mooi seizoen, ik ben fan van Tom Waes, Frank Lammers en Elise Schaap. Te zien op Netflix.

Om naar uit te kijken

Vanaf 25 maart is het tweede seizoen van Bridgerton te zien op Netflix, iets waar ik naar uit kijk.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.