Leefstijl

Deze kerstfilms kijk ik deze maand

kerstfilms series tips kerst 2020

Het begint steeds meer op kerst te lijken. In steeds meer huizen zie ik in kerstbomen. En waarom ook niet! Eén van de dingen waarin ik me kan verliezen deze maand zijn kerstfilms. Vrolijk, luchtig, gewoon films waar je zo’n lekker gevoel van krijgt.

Ik beken heel eerlijk dat ik in november al ben begonnen met kijken. Netflix heeft weer een aantal leuke nieuwe kerstfilms en ook een mooie serie toegevoegd. Maar ik heb ook zo ‘mijn klassiekers’ die ik altijd weer in deze tijd kijk. Dit zijn de films die ik deze maand wil kijken (plus wat ik al gezien heb).

The Grinch (2018)
Er zijn meerdere Grinch-kerstfilms. De animatie uit 2018 vind ik het leukst (ik ben geen fan van Jim Carrey).

The Princess Switch 2: switched again (2020, Netflix)
Ik ben benieuwd wat ik hiervan vind. Het eerste deel vond ik echt heel grappig.

Jingle jangle (2020, Netflix)
Nog een nieuwkomer. Jaren nadat zijn leerling hem heeft verraden, krijgt een ooit opgewekte speelgoedmaker nieuwe hoop wanneer zijn lieve, nieuwsgierige kleindochter in zijn leven komt. Ik heb deze op mijn lijst gezet omdat Forest Whitaker en Hugh Bonneville hierin mee spelen.

Serendipity (2001)
Een kerstfilm, ja en nee. Kerst speelt een rol maar is niet leidend. Maar dit écht onze film. En kijken we altijd samen rondom de kerstdagen. De soundtrack is ook erg mooi. Zo was January Rain het liedje waarop we binnenkwamen tijdens onze bruiloft. En Northern Sky staat in mijn Top2000-stemlijst.

Love Actually (2003)
Mijn all time favoriete kerstfilm. Met een een super sterrencast. Hugh Grant is geweldig als prime minister.
En oef Colin Firth….Need I say more?? Dacht het niet!

A bad moms Christmas (2017)
Ook al is de film uit 2017, ik ken deze niet. Vorige week zag ik een trailer van deze film en lijkt veelbelovend.

The holiday (2006)
Deze mogen we toch ook wel tot de klassiekers rekenen. Heerlijke film met Jude Law, Cameron Diaz en Kate Winslet.

A Christmas prince (2017, Netflix)
Intussen zijn er drie films rondom deze kerstprins. Dit eerste deel vind ik toch wel het meest charmant. Deel 2 ‘The Royal wedding‘ was een leuk vervolg maar deel 3 The Royal baby was naar mijn smaak wat te veel van het goede. Maar als je deze kerstfilms niet kent, is dit zeker wel een leuk drietal om te kijken (via Netflix).

The Holidate (2020, Netflix)
Jaaa deze is leuk en heel grappig of beter gezegd hilarisch (misschien soms wat plat)! Een nieuwe kerstfilm (ja ook weer een Netflix Originals). Twee singles die elkaar nauwelijks kennen en niet alleen willen zijn tijdens de feestdagen, worden elkaars platonische metgezel, maar krijgen dan gevoelens voor elkaar.

Mijn ultieme kerst-kijktip

Dash and Lily (2020, Netflix)
Niet een kerstfilm maar een kerstserie van 8 afleveringen van elk zo’n 30 minuten. Ook een eigen productie van Netflix (het houdt niet op). Tegenpolen trekken elkaar aan als de cynische Dash en vrolijke Lily elkaar berichten en uitdagingen sturen via een rood boekje dat ze in New York voor elkaar achterlaten.

Deze serie deed me heel erg denken aan Serendipity. Als je maar één kerst-iets wilt kijken, kijk dan deze serie! Van harte aanbevolen.

Wat kijk jij deze kerst?

Ongetwijfeld ben ik films vergeten die ik leuk vind, maar waar ik niet zo op kan komen. Die voeg ik later anders nog toe. Waar ik benieuwd naar ben, is welke kerstfilms jij leuk vindt. Deel je tips niet alleen met mij maar met ook andere lezers van dit blog! Of misschien is het niet jouw ding?! Ook dat mag je laten weten, ik zou het dan leuk vinden om te horen wat jij dan wel graag kijkt of misschien wel heb je luistertips! Alles is welkom, dan kunnen we elkaar inspireren en er een leuke maand van maken!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.