Weekend favorieten

Weekend favorieten: minderen in spullen, suiker en taken

Witte bloemen in een wilde tuin, weekend favorieten over minderen en andere zaken

Mijn weekend begint vandaag. Normaal gesproken werk ik op vrijdag. Maar het komt de laatste weken vaker voor dat ik op mijn ‘vrije’ woensdag werk. Soms is het een bewuste keuze om op woensdag te werken of het wordt bepaald doordat bepaalde afspraken niet anders gepland kunnen worden. Eerder kon het me wel wat onrust geven maar ik merk dat het me tegenwoordig niet zo veel meer uitmaakt. Zolang er een vrije doordeweekse dag is, vind ik het goed.

Vanmorgen was ik toch vroeg wakker en besloot ik rond 07.00 uur al een hardlooprondje te doen. Ik ben niet een bekwame hardloper en ben onlangs weer gestart. Ik bouw rustig op en hoop ooit weer eens 5 km (in een wedstrijdje) te doen maar dat hoeft niet. Vandaag rende ik rustig langs het water, de Oosterhaven en door de straten van mijn stad. Het liep gemakkelijk en ik kon er van genieten. Drie kwartier later was ik thuis. Na douche en ontbijt scharrelde ik in de tuin. Steeds meer vaste planten komen in bloei. Ik plukte hier en daar wat onkruid (en ving weer wat slakken) en deed een spontane online koffie met vriendin I. Het gezellig om al videobellen met elk onze eigen koffie, de afgelopen week te bespreken.

Wat een fijne start van de dag. Een vrij rustig weekend strekt zich voor mij uit. Natuurlijk staat er wel wat op de agenda maar het voelt alsof er dit weekend een zee van tijd op me wacht. En dat deze zich mag vullen, zoals het komt.

En hier zijn de weekend favorieten

Een handige tip voor als je wilt minderen in spullen.

Ik heb vandaag een dag als deze (en ook wel vaker in de week en het voelt heerlijk!)

Niesbuien, jeukende ogen, kortademig en moe. Hier zijn 9 tips tegen hooikoorts.

Deze uitdaging om te minderen start ik binnenkort (opnieuw).

Ik ben helemaal gegrepen door het boek dat ik nu lees.

Waarom culturele uitstapjes goed zijn voor je mentale gezondheid (Engels artikel) en met 5 tips van mij.

Gisteren at ik weer eens deze salade (jammie!)

Netflix docu-tip.

Wijnproeven kan ook in eigen land op één van deze 7 adressen.

Tuinieren voor luie mensen.

Luister naar deze mix voor een extra fijn gevoel dit weekend.

Extra geluk op de agenda kan nog steeds deze maand.

Van to do naar to-relax dit weekend? Hier is een suggestie.

Santosha voeg ik toe aan mijn woordenschat.

Ik hoop dat je deze Weekend favorieten leuk vindt en wens je een fijn weekend vol plezier, zon, eenvoud en rust.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.