Eten

Witlofsalade met geitenkaas & walnoten

witlofsalade

Witlof + geitenkaas + peer + walnoten.  Deze vier samen vormen de basis voor wat ik een perfecte combi vind: witlofsalade met geitenkaas & walnoten. Het is ook een perfect recept voor jezelf. Het enige wat je er nog bijmaakt is de dressing en je kunt genieten van deze heerlijke witlofsalade. Heel simpel. In plaats van witlof kun je ook kiezen voor roodlof of waterkers, of een combinatie ervan.

Je hebt nodig voor 1 persoon

  • 2 struikjes witlof
  • 1 rijpe peer
  • 1-persoons geitenkaasje
  • handjevol walnoten
  • een theelepel honing
  • Sherry- of rode-wijnazijn, 1 eetlepel
  • 1 eetlepel notenolie (bijv. walnotenolie)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je de witlofsalade

Verwarm de ovengrill voor. Snijd de witlofstronkjes in de lengte doormidden, leg ze met het snijvlak op een plank en snijd ze door de wortelaanzet heen in de lengte in dunne reepjes. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil en al in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Leg het geitenkaasje in een vuurvaste schaal en schuif onder de grill.

Meng in een kommetje de honing, azijn, peper en zout. Voeg al kloppend de twee soorten olie toe. Meng de witlof, peer en noten met de dressing. en verdeel over een bord. Leg het kaasje erop.

Eet de salade met extra dunne crostini: snijd een pistoletje of (noten)ciabatta in de lengte in heel dunnen plakken en bedruppel die met olie. Rooster ze onder een hete grill of in de broodrooster krokant. Drink er een glas van je favoriete witte wijn bij!

Deze witlofsalade is snel klaar en daarom perfect op een mooie zomerdag!

Nog even dit

Het recept voor deze witlofsalade komt uit het leuke kookboek Hoge hakken in de keuken dat in 2006 verscheen. Het kookboek bestaat uit 66 recepten voor feestjes, dineetjes en jezelf!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.