Eten

Salades: ‘hitteproof’ recepten

salades zomer recepten Niko's megasalade

Salades zijn voor mij perfect tijdens die warme zomerdagen. Het is beter om volop van de warmte te genieten in je tuin, op het balkon of in het park dan achter het fornuis! Tijd voor salades dus!

Salades, in een handomdraai

Het moet allemaal niet te moeilijk. Daarom maak ik je het gemakkelijk. Je hoeft niet mijn hele blog door te zoeken voor recepten voor een lekkere gezonde salades die je als maaltijd kunt eten. Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet!

Panzanella
Een Italiaanse broodsalade, van oorsprong uit Toscane. Ik heb gezien dat er meerdere bereidingswijzen zijn, maar dit is mijn recept het. Deze salade is ook een goede basis om er een andere twist aan te geven met bijvoorbeeld blokjes chorizo, uitgebakken spekjes, augurken, paprika etc.

Horiatiki
Griekse boerensalade met tomaten, komkommer, feta en olijven. De dressing met ansjovisboter zorgt voor een lekkere zoute bite. Lekker met een stukje verse zalm.

Witlofsalade met geitenkaas & walnoten
Mijn all-time favorite als het om salades gaat. Deze doet het eigenlijk op ieder moment goed. De peer of appel maakt het lekker fris! En een glas witte wijn erbij en wat stokbroodjes maken het helemaal af.

Toscaanse salade met ansjovisbroodjes
Een regelrechte hit is deze Toscaanse salade. Al is het al om de ansjovisbroodjes. We eten deze graag!

Super zomersalade voor bij de barbecue

Het gebeurt vast en zeker deze week: #HHBBQ Heel Holland barbecuet! Ook bij de barbecue mag een salade niet ontbreken! Niko’s megasalade is super voor bij de barbecue: lekker fris, simpel te maken en het recept is goed voor 10 personen! Het heet natuurlijk niet voor niets MEGA! Ook doet de Horiatiki, de Griekse boerensalade, het ook goed bij een gegrild stukje vlees of vis!

Een salade van Giorgio Locatelli

Een salade van een heel andere orde is de salade van gebakken bloemkool met ansjovis en chilipeper van Giorgio Locatelli. Een verrassende combinatie met veel verschillende smaken. Deze maaltijdsalade vult goed, een broodje erbij is niet nodig.

Nog meer inspiratie en gezonde en lekkere recepten vind je op Lekker en Simpel.

Houd jij ook van salades, dan hoop ik dat je dit blog je inspiratie heeft gegeven. En heb je een tip voor mij? Deel je favoriete saladerecept met me via de reacties!

Dit artikel heeft een update gekregen op 17-06-2021.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.