Eten

Salades: ‘hitteproof’ recepten

salades zomer recepten Niko's megasalade

Salades zijn voor mij perfect tijdens die warme zomerdagen. Het is beter om volop van de warmte te genieten in je tuin, op het balkon of in het park dan achter het fornuis! Tijd voor salades dus!

Salades, in een handomdraai

Het moet allemaal niet te moeilijk. Daarom maak ik je het gemakkelijk. Je hoeft niet mijn hele blog door te zoeken voor recepten voor een lekkere gezonde salades die je als maaltijd kunt eten. Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet!

  • Panzanella
    Een Italiaanse broodsalade, van oorsprong uit Toscane. Ik heb gezien dat er meerdere bereidingswijzen zijn, maar zo maak ik het.
  • Horiatiki
    Griekse boerensalade met tomaten, komkommer, feta en olijven. De dressing met ansjovisboter zorgt voor een lekkere zoute bite.
  • Witlofsalade met geitenkaas & walnoten
    Mijn all-time favorite als het om salades gaat. Deze doet het eigenlijk op ieder moment goed. De peer of appel maakt het lekker fris! En een glas witte wijn erbij en wat stokbroodjes maken het helemaal af.

Super zomersalade voor bij de barbecue

Het gebeurt vast en zeker deze week: #HHBBQ Heel Holland barbecuet! Ook bij de barbecue mag een salade niet ontbreken! Niko’s megasalade is super voor bij de barbecue: lekker fris, simpel te maken en het recept is goed voor 10 personen! Het heet natuurlijk niet voor niets MEGA! Ook doet de Horiatiki, de Griekse boerensalade, het ook goed bij een gegrild stukje vlees of vis!

Nog meer inspiratie en gezonde en lekkere recepten vind je op Lekker en Simpel.

Houd jij ook van salades, dan hoop ik dat je dit blog je inspiratie heeft gegeven. En heb je een tip voor mij? Deel je favoriete saladerecept met me via de reacties!

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.