Reizen

Koken op de camping

koken op de camping - reiskookboeken - kleyn - jannekeswereld

Ken je dat? Dat als je op vakantie bent – of je nu kampeert of in een vakantiehuis verblijft – je vaak altijd dezelfde gemakkelijke maaltijden kookt? En dat jij eigenlijk deze vakantie eens iets anders wilt eten dan pannekoeken, nasi of macaroni? Met de reiskookboeken van Onno Kleyn in je koffer, kook jij deze zomer de sterren van de hemel!De reiskookboeken van Onno Kleyn bestaan al een flink aantal jaren, maar ik blijf ze leuk vinden. Niets leuker om met ingrediënten uit de streek iets lekkers te koken. Of dat nu op een 1-pits gasstelletje is op de camping of op het grote fornuis in je vakantiehuis. Er zijn drie smaken: Italië, Frankrijk en Spanje.

In ieder kookboek vind je gerechten voor voor- en hoofdgerechten, salades, omeletten, soepen, lunchhapjes en lekkere toetjes. Achterin het kookboek staan de recepten gerangschikt naar streek, zodat je echt lokaal kunt koken!

Koken in de Provence

Het is al weer een tijdje geleden dat Bas en ik tijdens onze kampeervakantie in de Provence allerlei leuke én smakelijke gerechten kookten uit het reiskookboek Frankrijk. Helemaal niet ingewikkeld of moeilijk. Dat wil je ook niet als je kookt op 1-pits gasstelletje. Het beste toetje in die vakantie waren de pêches au vin blanc. Als ik er aan terug denk, loopt het water me in de mond.

Vogels zonder kop!

Wat ik me ook herinner is dat de vriendelijke slager in Eygalières speciaal oiseaux sans tête heeft gemaakt. Deze ‘vogels zonder kop’ kennen wij als rundervinken. Tot op de dag van vandaag zijn we hem daar dankbaar voor, want jee want waren die vogeltjes zonder kop lekker met de paprikasmoor. Oké, goed bereid kost even tijd. Maar tijdens de suddertijd van 30 minuten kun je prim een wijntje ‘slobberen’ in de zon en af en toe eens roeren in de pan!

Je hoeft niet te koken!

Ook al zou je er geen enkel recept uit koken, de reisboeken zijn gewoon leuk te lezen. Daarnaast zijn ze ook praktisch: ieder kookboek staat vol informatie over waar boodschappen te doen, wijn, zelf zoeken en verzamelen van bijvoorbeeld kruiden, noten, vruchten. En niet te vergeten een tweetalige woordenlijst zodat je zowel in de vreemde taal als in het Nederlands kunt zoeken. Zo kun je nooit in de fout gaan bij het doen van je inkopen bij een bakker, slager of groenteboer.

Smakelijke vakantie!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.