Leefstijl Minimalisme

Snel opruimen met de 20/20 regel

clean desk 20/20 regel opruimen

Een paar weken geleden sprak ik iemand die op het punt stond te verhuizen. Ze vertelde dat er zoveel spullen waren om te sorteren en in te pakken..Als tip vertelde ik haar over de 20/20 regel waarmee je op een snelle manier van spullen af komen. Vooral die dingen die je vaak ‘voor het geval dat’ bewaart. Vandaag deel ik deze super tip met jou.

Wat bewaar jij voor het geval dat?

Net als ik heb je vast ook spullen in je huis die je bewaart voor het geval dat. Vaak zijn dit dingen waarvan je denkt dat je ze ergens in de toekomst nodig zult hebben, maar uiteindelijk gebruik je deze items nooit. Maar ze zijn er, ze nemen ruimte in, staan ​in de weg en uiteindelijk vormen ze een last. Met de 20/20 regel kun je al deze spullen loslaten.

Zo werkt de 20/20 regel

The Minimalists (dat zijn Joshua & Ryan) hebben in hun zoektocht naar simpeler leven het overgrote deel van hun bezittingen weg gedaan. Ze ontdekten daarbij dat ze ook veel spullen bewaarden voor het geval dat. Ze dachten hierover na en kwamen tot de volgende aanname: de 20/20 regel.

De 20/20 regel houdt in dat je alles weg kunt doen wat je kunt vervangen voor minder dan € 20 in minder dan 20 minuten van je huis.

Joshua en Ryan hebben natuurlijk hun veronderstelling getest. Op deze manier raakten ze honderden ‘voor het geval dat’ spullen kwijt. Ze kwamen tot de ontdekking dat ze de meeste items geen seconde hebben gemist. En de paar ‘voor het geval dat’ items die ze toch nodig bleken te hebben, konden ze inderdaad voor minder dan 20 euro binnen 20 minuten aanschaffen. Het aantal keren dat dit voorkwam was minder dan 5 x voor hun samen.

Kortom: deze theorie werkt waarschijnlijk 99% van de tijd voor 99% van alle items en 99% van alle mensen. Dus ook voor mij en jou!

Stel je eens voor hoeveel spullen je dus gemakkelijk weg kunt doen. Hoeveel lichter je je daardoor kunt voelen! Als ik opruim of spullen tegenkom die ik langere tijd niet heb gebruikt, denk ik aan deze regel. Het lukt me al steeds beter om het ‘voor het geval dat’ los te laten en er afstand van te doen.

Welke spullen durf jij los te laten met de 20/20 regel?

Ps. Over The Minimalists gesproken: heb je mijn review over hun documentaire Less is now al ontdekt?

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.