Minimalisme

Inspiratie & lezen: meer over minimalisme

Inspiratie & lezen over minimalisme met als coverfoto een vetplant in pot

Deze editie van Inspiratie & Lezen gaat over een onderwerp dat me nauw aan het hart ligt: minimalisme.

Ik vind mezelf een minimalist. Nee, ik ben een minimalist! Mag ik dat zeggen? Ja, ik heb het net gedaan én opgeschreven! Als ik op mijn blog over minimalisme schrijf, doe ik dat zoveel vanuit mijn eigen ervaring. Net zoals ik zelf veel inspiratie en goede ideeën haal van blogs van andere minimalisten, hoop ik jij dat ook op mijn blog vind. En hopelijk vandaag in deze Inspiratie & lezen.

Of je nog onbekend met minimalisme of dat je net als ik minimalisme hebt omarmd, hopelijk heeft dit artikel genoeg interessante links naar boeken, online artikelen en podcasts voor ieder.

Boeken, online artikelen en podcasts over minimalisme

Verlangen naar minder is het persoonlijke verhaal van Jelle Derckx over hoe hij minimalisme heeft ontdekt en toegepast in zijn leven. Ik las dit boek recent.

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus zijn The Minimalists. Zij schreven meerdere inspirerende boeken, zoals Alles wat overblijft. Ook zijn hun documentaires Minimalism en Less is now de moeite waard (beiden te zien op Netflix). Ook hebben ze een blog en een podcast.

In 5 blogs over minimalisme lees je welke minimalisten ik op internet volg.

Maximaliseer je leven met minimalisme is een praktisch en toegankelijk handboek voor wie minimalisme als levensstijl stevig wil verankeren.

De blogs van Dieuwke laten zien dat minimaliseren met kinderen gemakkelijker is dan je denkt.

Project 333 is een geweldige minimalisme-uitdaging op gebied van kleding (en lees mijn eigen ervaringen).

‘Leven alsof je op reis bent’, zonder onnodige ballast. In Weg ermee deelt Dennis Storm zijn visie op minimalisme.

Het grote minimalisme artikel met alles wat je over minimalisme wilt weten, is ook van Jelle Derckx. Te vinden op growthinkers, het blog van Jelle en zijn partner Claire over minimalisme, persoonlijke groei en duurzaamheid.

70 dingen die je volgens ‘Minimalist Dutchie’ zonder spijt kunt minimaliseren.

Courtney Carver deelt 10 misopvattingen over minimalisme in Minimalism Misconceptions (Engelstalig).

Starten met ontspullen? Hier zijn 15 ideeën is een eigen artikel om je in kleine stapjes op weg te helpen.

Wil je meer Inspiratie & lezen?

Hier zijn eerder verschenen edities van Inspiratie & lezen over:

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.