Levensstijl Minimalisme

33 items om mee te kleden: hoe is dat?

33 items capsule wardrobe herfst 2020

Het is al weer eind november. Toen ik me vanmorgen aankleedde, bedacht ik me dat er nu ook zo goed als 2 van de 3 maanden erop zitten sinds ik mijn herfst-capsule wardrobe maakte met 33 items volgens het Project 333-principe.

Tijd om een eerste balans op te maken. Is het me gelukt om in de afgelopen maanden met 33 items te kleden? Heb ik me nog laten verleiden tot andere kledingaankopen. Of heb ik kledingstukken omgeruild? Kortom: hoe bevalt het om slechts 33 items te hebben om me mee te kleden voor de duur van 3 maanden?

Het antwoord op die laatste vraag kan ik geven met één woord: “GOED!”

Zijn 33 items voldoende?

Ja echt! Of je het gelooft of niet, na één maand kwam ik erachter dat ik verschillende items nog niet eens had gedragen of gebruikt. En dat geldt nog steeds voor twee items. Welke dat zijn? Mijn bruine hoge laarzen en mijn handtas. Ook mijn halfhoge enkellaarsjes heb ik amper aan. Niet omdat ik deze stukken niet leuk meer leuk vindt maar het is nog niet nodig geweest. Of omdat ik toch de voorkeur geef aan mijn (nieuwe) sneakers.

Items gekocht en omgeruild

Het was niet mijn bedoeling maar ik heb toch kleding gekocht. Niet voor de heb, maar ter vervanging van. En daarmee heb ik twee van de 33 items omgeruild in mijn capsule wardrobe.

Sneakers

Ik heb dus nieuwe sneakers gekocht. Was het echt nodig? Een twijfelgevalletje of een gevalletje zwakte van mijn kant. Hoe je het maar noemen wilt. Mijn witte sneakers zijn nog best oké ondanks een rare beschadiging op de neus maar ik merk wel dat ze iets minder prettig lopen dan voorheen. Toch heb ik er nog wel meer dan een week over zitten dubben en toen de knoop doorgehakt. Dit zijn ze, van mijn favoriete merk Diadora.

33 items diadoras
Mijn nieuwe Diadora’s Heritage (met fake fur)

Ik vertel je dan ook maar even dat ik ook een ander paar gekocht, voor komend voorjaar/zomer. Dat was een aanbieding (minder dan 30 euro) die ik niet kon laten liggen! Deze komen ter vervanging van de Diadora’s die ik 2 jaar geleden had gekocht op vakantie. Ze waren finaal af (de zool was doormidden gescheurd) en met wat pijn in het hart heb ik deze aan het eind van de zomer moeten weggooien. Dit nieuwe paar sneakers ligt nu opgeborgen bij alle andere kleding die ik nu niet draag.

Winterjas

Ook zoiets. Ik was er niet naar op zoek, want ik heb immers een winterjas die overigens wel na meer dan 4 jaar dragen iets minder wordt. Vorig jaar stond ik al eens in dubio om de jas te vervangen maar dat heb ik uitgesteld.

Begin oktober zag ik ineens een hele mooi jas in een etalage. En voor ik het wist, was ik de jas aan het passen. Daar stond ik dan te twijfelen. Wel of niet doen? De jas zat namelijk als gegoten. Na een lijstje pro’s en con’s in mijn hoofd te hebben gemaakt, besloot ik de jas te kopen. Ik zie het als een investering voor meerdere jaren. En mijn oude winterjas gaat komend weekend in de verkoop op Vinted.

Sinds afgelopen week hangt mijn nieuwe winterjas (met de sjaal die ik al had) aan de kapstok. De jas is lekker warm en ben ik er erg blij mee. De tussenjas en sjaal die ik in oktober had opgenomen in mijn 33 items, heb ik weer opgeborgen. Voor die jas is het nu te koud geworden. En als de temperaturen weer iets stijgen, kan ik terugvallen op mijn donsjack en/of regenjas.

Kortom…

In het begin dacht ik wel, houd ik dit vol? Maar er zijn al 2 maanden voorbij en het lukt! Daar waar ik eerder nog wel eens in de ochtend nog eens van outfit wisselde, is me dat in de afgelopen tijd niet 1 x meer overkomen. Ik besef me dat ik dat ik echt met veel minder kan. En dat geeft rust. Dus ja, het bevalt me om me met 33 items gedurende 3 maanden te kleden. Ik houd Project 333 er zeker in. Volgende wissel is op 1 januari!

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.