Weekend favorieten

Weekend favorieten: overgave, to-do’s, cake bowls

Hoe ben jij jouw weekend gestart? Ik startte mijn zaterdag met sporten. Het is een tijd geleden dat ik dat deed. Nu ik het hardlopen gestaakt heb, bestaat mijn beweging vooral uit ochtendwandelingen (doordeweeks) en de dagelijkse fysio-oefeningen.

Voor wie het gemist heeft. Ik sport sinds een tijdje onder begeleiding nu ik weet dat ik fibromyalgie heb. Het was wennen om van scratch te beginnen maar ik leerde snel dat achterom kijken me niet hielp. Want alles wat ik had gedaan, leidde tot een ontzettend zeer lijf. Overgave was het sleutelwoord. Om thuis gedoseerd aan de conditie te werken, sport ik nu 2 x per week mee met Nederland in beweging. Je mag er om lachen, dat doe ik ook nog steeds! Maar het is voor mij nu dé manier om te kunnen sporten zonder grenzen over te gaan. En dat voelt lekker.

Zoals alles vandaag een stuk beter voelt dan gisteren. Ik was behoorlijk lam na een (werk)week die veel aandacht en inspanning van mij vroeg. Zo’n week waarin het goed voor jezelf zorgen er bij inschiet. Afgelopen week was zo’n week. Maar het was even zo. Gisteren las ik in Flow een artikel over loslaten en overgave. In dit artikel vertelde iemand: “Op dit moment is het goed.” En toen viel bij mij het kwartje.

Want ik kan me heel erg gaan opwinden over dat ik amper pauze heb of dat er geen tijd is om iets anders te doen. Maar dat gaat me niet helpen, daar ben ik intussen wel achter. Overgave is dan beter; meebuigen met het leven zoals rietstengels doen. Was dat ook niet de les die iemand mij tijdens mijn burn-out leerde? Zonder dat ik me er bewust van was, besefte ik dat ik afgelopen week zo heb geleefd. Met de wind mee, en dat het goed was op dat moment. Ik kon me er aan overgeven, ook al was het soms niet heel gemakkelijk. Maar alles gaat voorbij.
En nu geef ik me over aan het ritme van het weekend! Doe jij dat ook?

En nu de weekend favorieten

Dit is een fijne playlist om lekker bij achterover te leunen en bij te komen van al je inspanningen.

Wanneer je to-do lijst eindeloos lang is (en je je daardoor overweldigd voelt).

Thuis werken, thuis sporten, lees hier hoe je dat het beste doet.

Mooie actie: bomen kopen om Black Friday groener te maken (ik kocht er 5).

Tips om minder te kopen.

Ik lees nu dit boek.

Cake bowls: ja graag!

Tot slot nog een inspirerende quote over overgave

Ik wens je een ontspannen weekend toe en blijf goed op jezelf passen. XO, Janneke
Ps. Voel je vrij deze Weekend favorieten te delen met anderen!

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.