Leefstijl Minimalisme

5 blogs over minimalisme

blogs minimalistisch leven minimalisme

Ik ben into minimalisme en heb ik daar al redelijk wat stappen in gezet. Ik schreef er al eens eerder over. Overschakelen naar een minimalistisch leven doe je niet even, dat vraagt tijd. Opruimen is één maar het gaat over zoveel meer. Ik laat me graag inspireren door andere minimalisten. En gelukkig zijn er minimalisten die bloggen! Dit is mijn top 5 favoriete blogs over minimalisme.

Minimalist Dutchie

Laten we dichtbij huis beginnen. Anja blogt als Minimalist Dutchie op persoonlijke wijze over minimalisme in de praktijk. Over opruimen, budgetteren, interieur, gezonde voeding en andere zaken die het leven mooier maken. En dat doet ze lekker laagdrempelig én met humor. Ik volg haar blog met veel plezier.

Vandaag las ik nog dit inspirerende artikel van haar wat me gelijk weer in de actiemodus brengt. Ik denk dat ik deze challenge in oktober nog eens ga herhalen!

Last but not least: Anja heeft ook een geweldig Pinterest-account. Bij het zien van haar account begrijp ik nu eindelijk hoe je Pinterest kunt inzetten. Dus ook dat wordt een klusje als het om mijn eigen Pinterest gaat!

growthinkers

Jelle & Claire schrijven als growthinkers over persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Hun blog straalt minimalistisch leven uit, niet alleen door wat ze schrijven maar ook als het gaat om de look&feel.

Ik heb hun blog eigenlijk nog niet zo lang geleden ontdekt. Hun home tour vind ik heel gaaf. Dan is er nog maar weinig minimalistisch te vinden aan ons huis! Maar ieder geeft daar zo zijn eigen draai aan!

Be more with less

Courtney Carver schrijft op haar blog dat simplicity – eenvoud – niet alleen gaat om opruimen. Minimalistisch leven betekent teruggaan naar liefde. Courtney is een van de top bloggers in de wereld als het gaat over minimalisme. Ze is de bedenker van de Minimalism Fashion Challenge Project 333: “draag slechts 33 items gedurende 3 maanden”. In 2016 ben ik begonnen met Project 333 en sinds die tijd volg ik ook haar blog.
Ik lees nu haar boek Soulful Simplicity en ik luister graag naar de podcast die ze met haar dochter maakt.

minimalistisch leven minimalisme

The Minimalists

The Minimalists, dat zijn Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus helpen meer dan 20 miljoen mensen een zinvol leven te leiden met minder via hun website, boeken, podcast en documentaire. Het boek Alles wat overblijft vond ik aangrijpend en inspirerend tegelijk. Op hun blog is heel veel informatie te vinden maar ook hun vlogs op YouTube-kanaal zijn goed.

soChicken

“Het leven kan echt dolle pret zijn. Zoveel mogelijk voordelen met zo weinig mogelijk nadelen. Dat is waar soChicken om draait.” Dat zegt Jelle Hermus over zijn blog. Thema’s waar hij over schrijft zijn: bewust leven, gelukkig zijn, gezond zijn, succesvol zijn, vrij zijn en liefdevol zijn.
Ook schreef hij de boeken Steeds Leuker en Leven met de Wind mee.

Het blog van Jelle volg ik zeker al wel 5 jaar. Zijn app is ook mooi en heb je altijd instant-inspiratie bij de hand! De laatste tijd lees ik vooral zijn artikelen over vrij zijn.

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.