Leefstijl Minimalisme

Minimalisme: focus op de belangrijke dingen

minimalistisch leven minimalisme

Heb je de documentaire Minimalism van The Minimalists al eens gezien?

In deze documentaire waarin ‘minder is meer’ centraal staat, worden mensen geïnterviewd die het Amerikaanse ideaal afwijzen dat materialisme gelukkig maakt. Het kan confronterend zijn, of je nog bewuster maken van de stappen die je al hebt gezet of wilt zetten richting minimalisme.

Minimalisme, wat is dat nu precies?

Minimalisme gaat niet alleen over spullen maar daar wordt het vaak wel mee geassocieerd, vooral het hebben van zo weinig mogelijk spullen. Voor mij is minimalisme een manier om meer rust te krijgen in mijn leven én in mijn hoofd.  Een levensstijl om lichter te kunnen leven. Door bewust dingen achterwege te laten. Zodat ik mijn tijd en aandacht kan geven aan dat waar ik me goed bij voel. Familie, vrienden, mijn hardlooprondjes, meditatie, schrijven, Italiaans leren, tuinieren, vrijwilligerswerk maar ook mijn baan. Maar voor mij hoorde daar toch ook bij het hebben van minder spullen. Want voor alle spullen in je huis heb je nu eenmaal te zorgen. Door afstand te doen van allerlei zaken, voel ik mezelf een stuk opgeruimder.

The Minimalists

The Minimalists, dat zijn Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus. Zij willen mensen graag aansteken met hun minimalistische manier van leven. Ze schrijven er over, hebben een wekelijkse podcast, maakten dus de documentaire Minimalism (nu op Netflix te bekijken), schreven een boek én geven Tedx Talks. Ik volg hen met grote regelmaat op Theminimalists.com

Nog meer minimalisme

Deze minimalisten vind ik ook inspirerend: