Weekend favorieten

Weekend favorieten: jarig, cake en Miss Moon

jarig weekend favorieten smile

Ik ben weer een jaartje ouder! Gisteren was ik jarig. Ik vierde mijn 44e verjaardag klein, samen met Bas en onze moeders. In de zomer vierden we onze verjaardagen al met onze vrienden, weet je nog?

Je leven hoor je te vieren. Maar sinds zo’n 5 jaar is er één ding wel anders aan mijn verjaardag. Nu ik er zo over nadenk, zijn mijn verjaardagen misschien wel wat minimalistischer zijn geworden. Als ik deze teruglees, klinkt dat als iets ongezelligs maar dat bedoel ik niet. Ik heb het over cadeaus.

Vroeger als kind kon ik al weken (zo niet maanden) mijn verlanglijstje al klaar hebben of er mee bezig zijn. Hoe meer cadeaus hoe beter. Of beter kan ik dit vertalen in: hoe meer spullen hoe beter!

Maar nu. Nu wil ik geen spullen meer. Maar hoe zeg je dat? En kun je dat zeggen? Cadeaus krijgen en geven, zie ik in eerste plaats als een liefdevol iets. En het gevoel van iemand een plezier doen, dat zal ik nooit teniet willen doen. Een cadeautje krijgen, is iets fijn. Dat vond ik toen en zal ik altijd zo vinden. Maar de gedachte van verspilling en meer spullen, daar voel ik me steeds ongemakkelijker bij. En daar durfde ik dit jaar voor het eerst open over te zijn tegen de mensen die naar cadeauwensen vroegen. Het zorgde voor leuke reacties en dito cadeaus! Everybody happy!

En nu door naar de weekend favorieten

Tips over hoe je je verjaardag op een minimalistische manier kunt vieren.

Deze laatste kans pak ik dit weekend (met manlief natuurlijk!).

Een must-go voor lekker eten en drinken in Groningen!

Quality Time met je gezin: extra genieten van je vrije tijd voor jong en oud.

Als je een plak van deze cake hebt gegeten, wil je zeker nog een tweede!

Voor als je, net als ik, een liefde voor dahlia’s hebt.

Simon’s cat zorgt altijd voor een lach op mijn gezicht.

Wie jarig is, trakteert!

jarig miss moon janet hill illustratie
Miss Moon Celebrates, copyright Janet Hill

Wie jarig is (geweest), trakteert! En dat doe ik met een extra favoriete link naar Janet Hill, een Canadese kunstenares. Ik vind haar illustraties heel mooi. Eenvoudig en stijlvol vind ik ze. De illustraties met Miss Moon zijn mijn favoriet!

Ik hoop dat je een leuk weekend hebt! XO, Janneke

Ps. komende week verschijnen de weekend favorieten al op vrijdag!

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.