Leefstijl

Mijn vind-ik-leuks in deze tijd van het jaar

vind-ik-leuks thee, kaarsen, boeken, legpuzzel en kaarsen

Ook al word ik wel eens beu van de grijze dagen, toch vind ik deze tijd van het jaar ook iets hebben. Zo zijn er dingen waar ik juist in deze tijd extra van geniet. Vandaag een lijstje met mijn vind-ik-leuks van nu!

Op dit moment heb ik vooral zin in dingen die een chill-factor hebben en een soort van lichtheid met zich meebrengen. Dat komt omdat ik de laatste tijd heel veel te doen had, vooral in mijn werk. Daarnaast ben ik bezig met nieuwe zaken rondom de minibieb. Bij elkaar een beetje te veel hooi op de vork, ik schreef er laatst al eens over.

En nu ik daar voor kies, borrelt daarbij ook een bepaald gevoel in mij op. Het omschrijft zich denk ik toch het beste als een soort pre-feestmaand gevoel. Het simpelste voorbeeld dat ik daarbij kan geven is het kijken van een kerstfilm! Of eigenlijk zijn het gewoon dingen die me nu een goed gevoel geven. Misschien herken je het wel? Ik zou het mijn winterfavorieten kunnen noemen. Maar ik noem ze gewoon eens mijn vind-ik-leuks van deze tijd van het jaar.

Kaarsen

Zodra het schemert, kaarsen aan (en gordijnen dicht). Hier hoef ik toch verder niets meer aan toe te voegen!? 😉

Verwarmende dranken en comfort food

Nu het kouder wordt, heb ik meer zin in verwarmende drankjes. Drankjes met specerijen en kruiden dus! Ik heb nu recent deze thee van Pukka ontdekt, met kaneel, kardemom en gember. Heerlijk en ik drink het terwijl ik dit blog schrijf. Vorig jaar heb ik ontdekt dat je Chai of yogi-thee heel goed zelf kunt maken, super verwarmend ook. En leuk om te doen, plus dat je huis er ook nog eens lekker van gaat ruiken.

En wat denk je van warme chocolademelk? Jammie, laatst al eens weer zelf gemaakt. Of Glögg (gluhwein). Volgende maand wil ik dat ook weer eens maken maar dan wel met een beter recept dan de vorige keer. Wie een goede tip heeft, laat het achter via de reacties, alvast bedankt!

In de categorie comfort food: soep, stamp- of stoofpotjes, apple crumbles, gevuld speculaas en appeltaart. Ook pimp ik nu mijn overnight oats met speculaaskruiden, lekker! Helemaal als ik het nog even warm maak in de magnetron.

quote een kop thee is een kop vol geluk

Films en series

Ik noemde het eerder al als voorbeeld. Kerstfilms kijken is een van mijn favoriete dingen in de laatste weken van het jaar. Het kan me niet schelen dat eerst nog Sinterklaas gevierd moet worden, voor mij is het instant hapiness op de buis. Ik biecht het direct maar op: de serie Hjem til jul stond in mijn kijklijst van vorig jaar. Deze heb ik in de afgelopen weken bekeken. Een beetje plat af en toe maar leuk genoeg om bij te chillen op de bank! Als je ook van het genre kerstfilms houd, dan vind je dit vast ook een leuk lijstje om te checken.

Legpuzzel en spelletjes doen

Vroeger kwam er vaak een legpuzzel in de kerstvakantie of winter op tafel. Sinds een aantal jaren heb ik dit zelf weer eens opgepakt. Ik kan er helemaal in opgaan, de tijd vergeten. Als dat niet mindful is! Maar soms sla ik ook wel eens een jaar over. Zo was ik 2 jaar geleden begonnen aan een puzzel van een kunstwerk (die vind ik het leukst) van Marc Chagall. Een lastige en niet afgemaakt. Afgelopen week heb ik de puzzel weer van zolder gehaald. Het binnenwerk is klaar, nu nog de laatste stukjes bij de randen! Eind deze week gaan we een paar dagen naar Amsterdam, waarschijnlijk doen we ook een museum aan. Als ik een mooie nieuwe puzzel zie, trakteer ik me daarop.

Spelletjes doen vind ik altijd leuk en daar ben ik altijd wel voor te porren. Vooral in deze tijd van het jaar hoor het er echt bij: Rummikub, sjoelen, jokeren, regenwormen of Skip-Bo. Hopelijk brengt Sinterklaas dit spelletje voor me mee.

Boeken

Deze komt in ieder lijstje van mij terug. Van boeken kan ik nooit genoeg krijgen. Op mijn boekenstapel liggen nu vooral feelgood romans en thrillers, zoals die van Steve Cavanagh. Even geen zware kost.

Engelse quote over boeken bij blog over vind-ik-leuks in deze tijd

Een warm bad

Niets fijner dan een warm bad op koude dagen. Aan het einde van een lange werkdag of na een dag veel buiten te zijn geweest. Of gewoon midden op de dag in het weekend! Niet alleen verwarmend, maar voor mij is het ook de perfecte manier om alle beslommeringen van me af te laten glijden. Het ontspant en verfrist.

Wat zijn jouw vind-ik-leuks?

Welke dingen doe jij nu juist graag in deze tijd? Deel jouw vind-ik-leuks en tips via de reacties zodat niet alleen ik maar ook anderen erover kunnen lezen!

Comments (1)

  • Ik vind het ook heerlijk om 1x per week te ontspannen in bad. Lekker een haarmasker in en een gezichtsmasker op. Ik neem dan vaak een cappuccino en mijn ontbijt mee en lig dan lekker in bad te ontbijten…. Heerlijk!!

    Beantwoorden

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.