Weekend favorieten

Weekend favorieten: uitrusten en feelgoods

geel herfstblad liggend op kiezelsteentjes

Dit weekend ga ik uitrusten.

Daar is het nu echt tijd voor. De laatste maand is veel van mijn tijd, aandacht en energie opgegaan aan werkzaken. Samen met collega B. heb ik toegewerkt naar de afronding van een cultuurproject met een heel heel mooi slotevenement afgelopen donderdag. Wie wel eens een evenement organiseert weet wat daar bij komt kijken. Wij deden dat ‘even’ naast al ons andere werk. Maar alles pakte uit zoals we graag wilden. Misschien nog wel meer dan dat, vooral ook dankzij alle mensen die mee hebben gewerkt aan het programma.

Maar nu is het klaar.

Ik mag dan regelmatig schrijven over mindful leven, goed voor jezelf zorgen, rust nemen enzo. En dan lijkt het misschien of ik daar zelf heel goed in ben. Nou nee dus, niet altijd! Als ik mijn lijf nu voel, weet ik dat het veel te veel is geweest. Ook al heb ik zo goed als kon voor mezelf gezorgd: mediteren, voldoende bewegen en slaap, gezond eten en de dingen doen die ik leuk vind. Maar mijn lijf zegt nu echt even HO.

Het is tijd voor mij. Om te aarden, weer bij mijn gevoel te komen, het hoofd leegmaken. Uitrusten en herstellen.

En nu door naar de Weekend favorieten

10 of 15 minuutjes met de benen tegen de muur is op verschillende manieren goed voor je.

Een artikel over wandelen, goede nachtrust en een opgeruimd hoofd.

Vanmiddag is het echt ME-time.

Napcat.

Er is geen enkele noodzaak om deze te maken maar lekker is het wel!

Mood boosters.

Dit weekend op de bank met de nieuwste van Jenny Colgan.

De groene geefgids voor als je op zoek bent naar een duurzaam cadeautje.

In het Happinez-artikel ‘Goed niets doen is een kunst’ staan 10 geboden van rust (nr. 5 is mijn nieuwe voornemen)

Misschien al eens eerder gedeeld maar ik vind dit een fijne afspeellijst vol kalme klanken.

quote over uitrusten, stoppen en kalmeren

Ik wens je een mooi ontspannen herfstweekend. En blijf gezond!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.